22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Επιστροφή στις απώλειες, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Επιστροφή στις απώλειες, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές την Πέμπτη (8/8), καθώς οι αγορές προσπαθούν να βρουν ξανά τα πατήματά τους σε μία εβδομάδα που ξεκίνησε «επεισοδιακά», με ένα παγκόσμιο sell-off.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,01%, με σχεδόν όλους τους τομείς και τα χρηματιστήρια της περιοχής να διαπραγματεύονται στα κόκκινα. Ο τεχνολογικός τομέας χάνει περισσότερο από 1,44%, ενώ οι μετοχές της εξόρυξης υποχωρούν κατά 1,5%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,65% στις 17.494,45 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,06% στις 8.080,40 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 1,10% στις 7.186.17 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,44% στις 31.374.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 1,15% στις 10.477,00 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται 0.80% χαμηλότερα, στις 6.522,45 μονάδες.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μία ανοδική συνεδρίαση, την Τετάρτη, κατά την οποία οι διεθνείς αγορές έδειχναν να ανακάμπτουν μετά την πτώση στην αρχή της εβδομάδας. Η Wall Street διέκοψε ένα τριήμερο πτωτικό σερί, πριν επιστρέψει, τελικά, σε αρνητικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα futures των ΗΠΑ υποχώρησαν, καθώς η Wall Street προσπάθησε να σταθεροποιηθεί μετά από αρκετές «δραματικές» διακυμάνσεις που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αδύναμη έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου, η οποία έδειξε επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης. Οι επενδυτές αναμένουν μία ακόμα έκθεση σχετικά με την απασχόληση σήμερα, σχετικά με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν με μικτά πρόσημα και ακανόνιστες διακυμάνσεις, μετά την τελευταία πτώση στη Wall Street, ενώ στο μεταξύ, οι επενδυτές αξιολογούν τα εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία και αναμένουν την απόφαση της Ινδίας για τα επιτόκια.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, την Πέμπτη, αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις Munich Re, Siemens, Allianz, Generali, Veon, Zurich Insurance, Persimmon, Deliveroo και Watches of Switzerland.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #απώλειες #Πτώση

Related posts

Wall Street: Επιστροφή στα ρεκόρ για S&P και Nasdaq

banks

Αποδοκιμάζει τον πληθωρισμό η Wall Street με ισχυρές απώλειες

banks

«Φρένο» στα ρεκόρ της Wall Street-Ιστορικά υψηλά για Caterpillar, Nvidia

banks

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

banks

Boost-άρισμα από τις τιμές χονδρικής στη Wall Street

banks

Πτώση στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ

banks