26 C
Athens
June 17, 2024
Image default
WORLD

Η Τζ. Γέλεν αισιοδοξεί για την έκβαση των συζητήσεων για τα “παγωμένα” ρωσικά περιουιασκά στοιχεία

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πως δε βλέπει “κωλύματα” στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους ομολόγους της στην G7, αναφορικά με την εξασφάλιση επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία μέσω των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. 

Στο περιθώριο της διήμερης συνεδρίασης της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, η Γέλεν δήλωσε αισιόδοξη για μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας στο Reuters πως δεν είναι απαραίτητο να διευθετηθούν από τώρα όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο δάνειο. 

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε πως “τα πράγματα δείχνουν καλά” τόνισε όμως πως “υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν” και πως πρέπει να υπάρχει ευελιξία ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος. 

Η Γέλεν πιέζει τους ομολόγους της να συμφωνήσουν σε ένα μεγαλύτερο δάνειο προς την Ουκρανία, το οποίο θα αντληθεί από τα περίπου 300 δισ. δολάρια στα οποία αποτιμώνται τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

“Είμαι αρκετά αισιόδοξη ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση που θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες”, ανέφερε, ώστε να παρουσιαστεί στους ηγέτες και να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο των ηγετών τον Ιούνιο.

Οι ηγέτες της G7 πρόκειται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα στην Απουλία της νότιας Ιταλίας. Η ομάδα των περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ιταλία.
 

Related posts

Γάζα: Πυραυλική επίθεση της Χαμάς κατά Ισραήλ – Σειρήνες στο Τελ Αβίβ

banks

Eίναι στην Κύπρο ο Όλεγκ Ναβάλνι;

banks

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI

banks

ΟΗΕ: Έκθεση για καταγγελλόμενους βιασμούς κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

banks

Επιφυλακτικά αισιόδοξος ο Λευκός Οίκος καθώς οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση

banks

Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς – 39 Παλαιστίνιους απελευθέρωσε το Ισραήλ

banks