31.2 C
Athens
June 16, 2024
Image default
MARKETS

Η Nvidia «μπουστάρει» τη Wall Street- Κινείται σε επίπεδα ρεκόρ

Η Nvidia «μπουστάρει» τη Wall Street- Κινείται σε επίπεδα ρεκόρ

Μεικτή εικόνα παρουσιάζει σήμερα (23/5) η Wall Street, με τα αποτελέσματα της Nvidia να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η «εκτόξευση» των εσόδων και της κερδοφορίας του κολοσσού στον χώρο των τσιπ και της τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί σε νέα ιστορικά υψηλά τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,31% στις 39.548,57 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,33% στις 5.324,78 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,79% στις 16.934,65 μονάδες.

Η Nvidia καταγράφει «άλμα» 9% στέλνοντας την τιμή της μετοχής πάνω από τα 1.000 δολάρια, καθώς δημοσίευσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα α’ τριμήνου και ανακοίνωσε τη διάσπαση των μετοχών, με αναλογία 10 προς 1.

Παράλληλα, το guidance για τα έσοδα του β’ τριμήνου, στα περίπου 28 δισ. δολάρια, ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών που κάνουν λόγο για 26,61 δισ. δολάρια. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η εταιρεία «βλέπει» ότι η δυναμική της δε θα επιβραδύνει.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα αποτελέσματα της Nvidia αποτελούν ένα κομβικό σημείο για τη Wall Street, καθώς οι traders ήλπιζαν για σημάδια ότι ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη δεν εξασθενεί. Με κεφαλαιοποίηση 2,3 τρισ. δολαρίων, η Nvidia έχει επίσης σημαντική επιρροή στον S&P 500, πέρα από τον τεχνολογικό Nasdaq.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 8.000 στις 215.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, φθάνοντας σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας στις 219.750.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Απώλειες στις ευρωαγορές με πιέσεις εκ Γερμανίας

banks

«Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

banks

UBS: Επενδύσεις εν μέσω αβεβαιότητας για τις αμερικανικές εκλογές

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, με τα επιτόκια στον ορίζοντα

banks

Οι νέες τραπεζικές ανησυχίες «κοκκινίζουν» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

S&P 500 και Nasdaq επέστρεψαν στα κέρδη-Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

banks