28.3 C
Athens
July 2, 2024
Image default
MARKETS

Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Ανάκαμψη για τον Dow

Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Ανάκαμψη για τον Dow

Στα πράσινα έκλεισε την Τρίτη (4/6) η Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να διαγράφουν τις απώλειες που σημείωσαν νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,36% στις 38.709,91 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 5.291,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,15% στις 16.853,74 μονάδες. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μειώθηκαν αισθητά, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά περίπου 7 μονάδες βάσης.

Οι Dow Inc., 3M και Caterpillar έχασαν περίπου 1%, περιορίζοντας κάπως τα κέρδη του Dow. Η Bath & Body Works ήταν η μετοχή με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, κάνοντας βουτιά 13,41%, λόγω των απογοητευτικών προβλέψεων.

Η Wall Street, πλέον, στρέφει την προσοχή της στην κρίσιμη έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες του Μαΐου, που αναμένεται την Παρασκευή. Οι επενδυτές επιθυμούν μια αρκετά  αδύναμη αγορά εργασίας, κάτι που θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, αλλά όχι τόσο αδύναμη ώστε να προκαλέσει ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση.

«Αυτήν τη στιγμή, η αγορά αναζητά έναν καταλύτη», δήλωσε η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων στην Verdence Capital Advisors, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Θα έρθει ένα σημείο όπου τα κακά νέα θα είναι πραγματικά κακά νέα», σημείωσε.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Τα στοιχεία για την απασχόληση από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν 8,059 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρία και πλέον χρόνια. Οι επενδυτές, πλέον, εκτιμούν ότι η πιθανότητα δύο μειώσεων των επιτοκίων φέτος είναι σχεδόν 62%, από περίπου 36% πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ωστόσο, η Horneman αμφισβήτησε την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων φέτος, λόγω του ότι ο πληθωρισμός, και ιδίως οι πιέσεις στις τιμές στον τομέα των υπηρεσιών, παραμένουν σταθερές. Σημείωσε ότι η ευρύτερη αγορά πιθανότατα «θα παραμείνει αρκετά σταθερή», έως ότου αντληθούν περισσότερες πληροφορίες από την έκθεση για την απασχόληση.

Οι κινήσεις Τρίτης ακολουθούν μία ημέρα με πτώση του Dow Jones κατά περισσότερες από 115 μονάδες ή 0,3%, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Ιουνίου. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν μικρή άνοδο τη Δευτέρα, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση επιβάρυναν το κλίμα της αγοράς.

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω OPEC+

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες, μετά την ανακοίνωση του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής από τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το WTI έκλεισε 1,31% χαμηλότερα στα 73,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το Brent σημείωσε πτώση 1,07% στα 77,52 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη #ανάκαμψη

Related posts

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Πτωτικό «γύρισμα» με το… καλημέρα στις ευρωαγορές

banks

Wall Street: Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο S&P 500

banks

Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από την αγορά εργασίας

banks

«Τραντάζεται» η Wall Street μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

banks

Τρίτη μέρα απωλειών στη Wall Street- Στο προσκήνιο η Nvidia

banks