May 11, 2024
Image default
MARKETS

Τρίτη μέρα απωλειών στη Wall Street- Στο προσκήνιο η Nvidia

Τρίτη μέρα απωλειών στη Wall Street- Στο προσκήνιο η Nvidia

Σε πτωτικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση παραμένουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα βλέμματα των επενδυτών να στρέφονται στα αποτελέσματα της Nvidia, τα οποία θα λειτουργήσουν ως crash test ευρύτερα για τον κλάδο των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI chip).

Στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Τετάρτης (21/2), ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,32% στις 38.440,87 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,28% στις 4.961,24 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 15.538,21 μονάδες.

Η έκθεση της Nvidia, η οποία θα δημοσιευτεί αργότερα σήμερα, θα θέσει σε επιφυλακή τις χρηματιστηριακές αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Κίνας και της Ταϊβάν, καθώς αυτές οι τρεις περιοχές συνεισέφεραν πάνω από το 45% των εσόδων της εταιρείας το γ’ τρίμηνο.

Η Nvidia υποχωρούσε κατά περίπου 1,5% πριν την έναρξη των συναλλαγών, σε συνέχεια της πτώσης 4,4% την Τρίτη, η οποία επιβάρυνε ευρύτερα τον τεχνολογικό κλάδο. Πάντως, η Nvidia παραμένει η μεγάλη κερδισμένη του S&P 500 μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας άνοδο περίπου 40%, με αποτέλεσμα να κοντράρεται με μεγαθήρια όπως η Amazon σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της προ φόρων έφθασαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 30,3 δισ. δολαρίων το 2023. Παρόλ’ αυτά, τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς η αύξηση των εσόδων αντισταθμίστηκε από την επιβάρυνση ύψους 3 δισ. δολαρίων που αφορούσε επένδυση σε κινεζική τράπεζα.

Απόψε η Federal Reserve θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την πρόσφατη συνεδρίασή της, όπου επέλεξε να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτη συνεχή φορά. Οι επενδυτές έχουν χάσει κάθε ελπίδα ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τον ερχόμενο Μάρτιο και έχουν θέσει πλέον τον πήχη από τον Ιούνιο και μετά.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πάνω από το 80% των εισηγμένων του S&P 500 έχουν προβεί σε ανακοινώσεις. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet αναμένουν αύξηση των συνολικών κερδών κατά περίπου 3,3% για το δ’ τρίμηνο και προβλέπουν αύξηση περίπου 3,6% για το τρέχον τρίμηνο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #AI_CHIP

Related posts

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας

banks

Επιφυλακτικό κλίμα στη Wall Street με το βλέμμα στα στοιχεία

banks

Η χειρότερη μέρα σε «βάθος» 8 μηνών για το Nasdaq

banks

Double trouble στις ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου

banks

Τα «σύννεφα» του αμερικανικού χρέους σκέπασαν ξανά τη Wall Street

banks

Νέος ανοδικός «αέρας» από την ΕΚΤ στις ευρωαγορές

banks