25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με βρετανική ώθηση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με βρετανική ώθηση

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (13/8) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανακτώντας ένα μέρος από τις ισχυρές απώλειες που προηγήθηκαν, μετά την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται κατά 0,38% και διαπραγματεύεται στις 500,98 μονάδες. Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημειώνει κέρδη 0,8%, ενώ αντίθετα οι ταξιδιωτικές μετοχές υποχωρούν κατά 0,86%.

Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,49% στις 17.798,95 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,23% στις 8.228,81 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,29% στις 7.271,97 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,44% στις 10.693 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,22% στις 32.000 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα, καθώς τα προσεχή στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησαν στην προσοχή των επενδυτών. Τα στοιχεία για τους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι οι αμοιβές εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης η ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη εκτύπωση από τότε που η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι το ονομαστικό επιτόκιο θα κινηθεί υψηλότερα, στο 2,3%.

Οι αγορές επί του παρόντος τιμολογούν με μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων ύψους 50 μονάδων βάσης φέτος. Το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται στο 5%. Η βρετανική λίρα κινήθηκε υψηλότερα αμέσως μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς διαπραγματευόταν με άνοδο 0,3% έναντι του δολαρίου στα 1,2805 δολάρια και 0,3% υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1722.

#Ηνωμένο_Βασίλειο #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Πώς οι ανακοινώσεις της Apple επηρεάζουν τις επενδύσεις στην AI

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο ακίνητα και μάκρο

banks

Θετικό άνοιγμα στη Wall Street, αλλά με ενεργειακές πιέσεις

banks

Η Κίνα ηγέτης των… απωλειών στις ασιατικές αγορές

banks

Wall Street: Στασιμότητα στην αναμονή για τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Σε υψηλό ενός μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks