24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

Θετικό κλίμα στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης (30/7), καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών και αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,54% στις 40.759,79 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,30% στις 5.479,70 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,06% στις 17.381,42 μονάδες.

Η μετοχή της CrowdStrike υποχωρεί κατά 6,77%, αφού το CNBC μετέδωσε ότι η Delta Air Lines σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση από την CrowdStrike και τη Microsoft μετά από την πρόσφατη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού της, που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Η μετοχή της Merck σημειώνει πτώση 6,53%, καθώς οι ασθενέστερες προβλέψεις για την πορεία της εταιρείας στο σύνολο του έτους επισκίασαν τα ισχυρά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. 

Η Pfizer, στο μεταξύ, σημειώνει άνοδο 0,59% λόγω της ανακοίνωσης ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών και εσόδων. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προσδοκίες της για το σύνολο του έτους.

Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται, μεταξύ άλλων, και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Microsoft, της Advanced Micro Devices και της Starbucks.

Η περίοδος των κερδών είναι θετική, μέχρι στιγμής. Από τα περισσότερα από 230 ονόματα του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, περίπου το 80% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

«Τόσο το 2024 όσο και το 2025 οι προσδοκίες για τα κέρδη ανά μετοχή διατηρούνται, με τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 να ακολουθούν μια τυπική τάση αναθεώρησης μη υφεσιακών ετών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αναλυτές αισθάνονται σχετικά «καλά» με τις εκτιμήσεις τους», ανέφερε σε σημείωμά της η Savita Subramanian, επικεφαλής στρατηγικής της Bank of America. «Οι εκτιμήσεις των εταιρειών είναι, επίσης, σχετικά αισιόδοξες».

Η συνεδρίαση της Fed

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed ξεκίνησε, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο πρόεδρος, Τζερόμ Πάουελ, θα σηματοδοτήσει τον χρόνο και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένονται τους επόμενους μήνες. Οι επενδυτές εκτιμούν με πιθανότητα 100% πως θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

«Ο πληθωρισμός τείνει προς τα κάτω, υποστηρίζοντας τις μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Principal Asset Management. «Αυτό, σε συνδυασμό με τις ισχυρές οικονομικές προοπτικές και τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, θα πρέπει να ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου και να οδηγήσει σε διεύρυνση των αποδόσεων και πέρα από τον τομέα της τεχνολογίας».

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #θετικό_κλίμα #αποτελέσματα_τριμήνου #ΕΤΑΙΡΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ_FED

Related posts

Επιστροφή στα κέρδη πριν το Thanksgiving για τη Wall Street

banks

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές μετά τη Fed

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας

banks

UBS: Οδηγίες για αναζήτηση «πυξίδας» μέσα στον θόρυβο των δεδομένων

banks

Ήπια ανοδικά οι αγορές στο άνοιγμα- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks

Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

banks