18.6 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

Η Microsoft είναι πλέον η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως, αφού ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/1) υψηλότερα από εκείνης της Apple για πρώτη φορά από το 2021.

Η Apple ανέβηκε κατά 0,2% την Παρασκευή, ενώ η Microsoft πρόσθεσε 1%. Με αυτό, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft διαμορφώθηκε στα 2,887 τρισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ήταν 2,875 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση smartphone ώθησαν τις μετοχές της Apple να πέφτουν κατά 3% μέχρι στιγμής το 2024, μετά από ράλι 48% πέρυσι. Η Microsoft έχει σημειώσει άνοδο περίπου 3% μέχρι σήμερα, μετά την άνοδο κατά 57% το 2023 σε ένα ράλι που εν μέρει καθοδηγείται από το προβάδισμά της στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη μέσω μιας επένδυσης στον κατασκευαστή ChatGPT OpenAI.

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple κορυφώθηκε στα 3,081 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την LSEG.

Η Microsoft έχει ενσωματώσει την τεχνολογία του OpenAI στη σουίτα λογισμικού παραγωγικότητας της, μια κίνηση που βοήθησε να ανακάμψει στο cloud-computing το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Το προβάδισμα της τεχνητής νοημοσύνης της δημιούργησε επίσης μια ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Τα πλήγματα στην Apple

Η Apple, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τη χαμηλής ζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του iPhone. Η ζήτηση στην Κίνα, μια σημαντική αγορά, έχει υποχωρήσει καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει αργά από την πανδημία COVID-19 και η ανανεωμένη Huawei ροκανίζει το μερίδιό της στην αγορά.

Οι πωλήσεις των ακουστικών μικτής πραγματικότητας Vision Pro της Apple ξεκινούν στις 2 Φεβρουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κυκλοφορία προϊόντων της Apple από το iPhone το 2007. Ωστόσο, η UBS σε έκθεση αυτή την εβδομάδα εκτίμησε ότι οι πωλήσεις του Vision Pro θα ήταν «σχετικά ασήμαντες» για τα κέρδη ανά μετοχή της Apple το 2024.

#Microsoft #Apple #Wall_Street #iPhone #ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Related posts

Κέρδη για τη Wall Street μετά την «παύση» της Τετάρτης

banks

Επιστρέφει η ψυχραιμία στις ευρωαγορές

banks

Πτώση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των σταθερών επιτοκίων της BoE

banks

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΒοΕ

banks

Ελεγχόμενη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με ώθηση από Γέλεν

banks