30.6 C
Athens
August 21, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές ενόψει επιπλέον στοιχείων για τον πληθωρισμό

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές ενόψει επιπλέον στοιχείων για τον πληθωρισμό

Υψηλότερα κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής (12/7) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε αντίθεση με τις πτωτικές τάσεις σε ΗΠΑ και Ασία, ενώ στο μεταξύ αναμένονται ακόμα περισσότερα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 520,32 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών ενισχύονται κατά 0,95%, με οδηγό την Ericsson, η οποία πραγματοποίησε άλμα 8% μετά την ανακοίνωση μικρότερης μείωσης των εσόδων από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές πήραν το παράδειγμα της Wall Street, υποχωρώντας κατά 0,3%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά, κατά 0,01%, στις 18.542,55 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,38% στις 8.254,78 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται 0,55% υψηλότερα, στις 7.669,01 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,46% στις 34.477,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,10% στις 11.181,00 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά, κατά 0,04%, στις 6.804,91 μονάδες.

Οι αντιδράσεις για τις εκλογές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησαν στην αρχή της εβδομάδας, αλλά η προσοχή μεταφέρθηκε σε μια πληθώρα στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Την Πέμπτη δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος μειώθηκε στο 3% σε ετήσια βάση, από 3,3% τον Μάιο.

Σε συνδυασμό με τα «μετριοπαθή, ήπια» σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η μέτρηση του πληθωρισμού οδήγησε τις αγορές στο να εκτιμούν πιθανότητα άνω του 90% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και να αναμένουν μία ακόμα πριν από το τέλος του έτους.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού για τις ΗΠΑ, ενώ δημοσιεύονται, επίσης, οι μετρήσεις για τον γερμανικό, γαλλικό και ιταλικό πληθωρισμό.

Επίσης, η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου ξεκινά. Μαζί με την Ericsson, η Norwegian Air ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα για την περίοδο σε σχέση με τις εκτιμήσεις. 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #θετικό_κλίμα #πληθωρισμός #επιτόκια

Related posts

Εντυπωσιακά κέρδη στην Κίνα μετά την κυβερνητική… ένεση

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος για τον Stoxx 600

banks

Εκμεταλλεύονται το μομέντουμ οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Σε τροχιά διόρθωσης διατηρήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ασία: Ο Nikkei ξεπέρασε τις 38.000 μονάδες μετά από…34 χρόνια

banks