35.4 C
Athens
June 24, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Επιτόκια και μάκρο στο επίκεντρο

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Επιτόκια και μάκρο στο επίκεντρο

Ήπια ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (23/5), με τους επενδυτές να επεξεργάζονται μεταξύ άλλων και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve.

Οι διάφοροι τομείς διαπραγματεύονται σε μεικτό έδαφος, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν άλμα 1%, χάρη και στην Nvidia, η οποία σημείωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχωρούν κατά 1,6% καθώς η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου National Grid σημείωσε πτώση 7% μετά την ανακοίνωση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 60 δισεκατομμυρίων λιρών (76,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στα ετήσια αποτελέσματά της.

Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι έχουν ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό και παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρακολουθούνται στενά την Πέμπτη και στο άνοιγμα διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος, αφού ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να χάσει από το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Οι έμποροι θα παρακολουθούν επίσης στενά τα τελευταία προκαταρκτικά στοιχεία από την ευρωζώνη για την επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης τον Μάιο.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,21% στις 522,34 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,18% στις 18.712,15 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,19% στις 8.108,84 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,24% στις 8.350,33 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,06% στις 34.477 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,17% στις 11.336,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,46% στις 6.917,85 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Flat άνοιγμα στις ευρωαγορές εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή του δείκτη PMI της ευρωζώνης

banks

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από 5 εβδομάδες κερδών

banks

Πάνω από τη Wall Street τα «σύννεφα» της τραπεζικής κρίσης

banks

Ευρωαγορές: Προσεκτικές οι κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

banks

«Ανάχωμα» στα ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq

banks