24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Βρετανία και ΗΠΑ

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Βρετανία και ΗΠΑ

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης (14/8), με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,49% και διαπραγματεύεται στις 504,12 μονάδες. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κερδίζουν 0,93%, ενώ αντίθετα ο κλάδος των εξορύξεων υποχωρεί κατά 0,1%.

Στη Γερμανία ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,48% στις 17.891,25 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,53% στις 8.279,24 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,66% στις 7.323,87 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,20% στις 10.744,87 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,63% στις 32.209 μονάδες.

Ο πληθωρισμός στην Βρετανία αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, φθάνοντας ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις, αλλά πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωνόταν στο 2,3%. Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία από τότε που η BoE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται πριν από την δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, ο οποίος προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση 0,2% για τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν τα στοιχεία θα μπορούσαν να ωθήσουν την Federal Reserve να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Η νέα μέτρηση θα μπορούσε να δώσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές κάποια κατεύθυνση μετά την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ έδειξε ότι οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα είχε παρουσιάσει μηνιαία άνοδο 0,2% τον Ιούλιο, σε συμφωνία με την μέτρηση του προηγούμενου μήνα.

Η ελβετική τράπεζα UBS ενισχύεται κατά 1% στις αρχικές συναλλαγές, αφού ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου. Ειδικότερα, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια, περίπου διπλάσια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Άνοδος για S&P, Nasdaq με οδηγό τον τεχνολογικό τομέα

banks

Τέταρτος μήνας κερδών στην Wall Street-Νέο ρεκόρ ο Dow Jones

banks

Wall Street: Απώλειες μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές ελέω μάκρο- Ακάθεκτος ο Nikkei

banks

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές-Απώλειες σχεδόν 2% στο Χονγκ Κονγκ

banks

Κέρδη στη Wall Street- Συνεχίζει το ράλι ο Dow Jones

banks