15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street- Συνεχίζει το ράλι ο Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street- Συνεχίζει το ράλι ο Dow Jones

Με κέρδη έκλεισε σήμερα (14/12) η Wall Street, μετά από σειρά ανακοινώσεων για τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, αλλά και την πορεία των επιτοκίων της Fed.

Ο βιομηχανικός Dow Jones είχε άνοδο 0,43% στις 37.248,51 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,27% στις 4.719,67 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε, επίσης, κατά 0,19% στις 14.761,56 μονάδες. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενώ σήμερα, ήταν ημέρα δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ. Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,3% τον Νοέμβριο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις, καθώς και οι χθεσινές ανακοινώσεις τις Fed για μειώσεις των επιτοκίων το 2024 έφεραν στους επενδυτές αισιοδοξία, οδηγώντας έτσι τα κέρδη. 

Η Fed προχώρησε σε μία συγκρατημένη κίνηση, με την ανακοίνωση για τα επιτόκια, όπως περίμεναν και οι αναλυτές. Η χαλάρωση δε θα μπορούσε να έρθει άμεσα, όμως φαίνεται πως τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά μεμονωμένες μετοχές, σημαντική άνοδο παρουσίασε η Bank of America, με κέρδη 6,05%, καθώς και η Tesla, η οποία κινήθηκε ανοδικά κατά 4,96%. Αξιοσημείωτα κέρδη 9,96% είχε και η μετοχή της Moderna, καθώς δοκιμές έδειξαν πως το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας κατά του καρκίνου μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή επανεμφάνισης, σε συνδυασμό με το Keytruda της Merck, ενώ θετικά κινήθηκαν και οι μετοχές εταιρειών παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, όπως οι SunRun και Enphase, με κέρδη 19,92% και 11,72% αντίστοιχα.

Σήμερα, το συμβόλαιο του αργού, παραδόσεως Ιανουαρίου, παρουσίασε άνοδο κατά 3,24% στα 71,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent Φεβρουαρίου κέρδισε 3,31% στα 76,72 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #κέρδη #Άνοδος #ραλι

Related posts

Η… αναμονή Πάουελ «βύθισε» τις ασιατικές αγορές-Μεγάλος χαμένος ο Nikkei

banks

Wall Street: Στάση αναμονής μετά τα στοιχεία για την ανεργία

banks

Αναζητούν κατεύθυνση στη σκιά του πολέμου οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks

Wall Street: Τραπεζική άνοδος με ώθηση από τα stress tests

banks

Νέο τραπεζικό sell off στη Wall Street-Διατηρήθηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Σε περιδίνηση οι ασιατικές αγορές υπό την πίεση των ομολόγων

banks