22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα εργασιακά στοιχεία

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα εργασιακά στοιχεία

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι κύριοι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη (5/9) μετά τα δεδομένα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο Dow Jones παρουσιάζει άνοδο 0,13% στις 41.030 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,04% στις 5.522 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq πέφτει 0,02% στις 17.080 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις βρίσκονται σε καθοδική πορεία με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 3.734% και του 2ετούς στο 3.725%.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές εγκατέλειψαν δημοφιλείς μετοχές τεχνολογίας και τσιπ, καθώς επανεμφανίστηκαν οι οικονομικές ανησυχίες. Η Nvidia και η Advanced Micro Devices έχασαν περισσότερο από 1%, ενώ οι Meta Platforms, Microsoft και Alphabet υποχώρησαν λιγότερο από 1% η καθεμία.

Σημειώνεται ότι, τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας την Πέμπτη έστειλαν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σκέφτεται την πολιτική μείωσης των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες έδειξαν την ασθενέστερη ανάπτυξη από το 2021, εντείνοντας τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Γενικότερα όμως, η αγορά έχει επιδείξει υπερευαισθησία στις πιθανές ανησυχίες για την ανάπτυξη τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του sell-off της Τρίτης μετά τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση.

Αυτό θέτει σε αυξημένο έλεγχο τα δεδομένα της αγοράς εργασίας, με όλα τα μάτια στραμμένα στην έκθεση του Αυγούστου για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες της Παρασκευής, μετά από μια αδύναμη έκθεση του Ιουλίου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα που προκάλεσε φόβους για ύφεση και μια σειρά από διακυμάνσεις τον Αύγουστο.

 

#μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ

Related posts

Πτωτικά η Wall Street-Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

banks

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nikkei-«Φλερτάρει» με τις 42.000 μονάδες

banks

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά την άνοδο-ρεκόρ της Credit Suisse

banks

Νέα ρεκόρ για S&P, Nasdaq- Στα πράσινα ο Dow

banks

Συνεχίστηκε η άνοδος στις Ευρωαγορές χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

banks