21.2 C
Athens
May 15, 2024
Image default
MARKETS

Πτωτικά η Wall Street-Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Πτωτικά η Wall Street-Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της σημερινής (9/10) συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,02% στις 33.403,11 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,36% στις 4.292,63 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,91% στις 13.308,46 μονάδες.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε αύξηση των θέσεων εργασίας, μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, με την έκθεση να δείχνει ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 336.000 το Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν υπογράμμισε ότι «δεν έχω δει κανένα στοιχείο δυσλειτουργίας που να συνδέεται με την αύξηση των επιτοκίων». Σχολιάζοντας την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι «εντυπωσιακή», προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη είναι «θετική».

H σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η οποία κλιμακώθηκε το Σάββατο τέθηκε στο επίκεντρο νέας ανάλυσης της Capital Economics, η οποία και σημείωσε ότι «κατάσταση είναι ρευστή και οι οικονομικές συνέπειες θα εξαρτηθούν από την σοβαρότητα και τη διάρκεια της σύγκρουσης, καθώς και το κατά πόσο αυτή θα εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή».

Σε ό,τι αφορά στις γεωπολιτικές επιπτώσεις, η Capital Economics θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα επιβραδύνουν την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Στο μεταξύ, δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να φέρουν τη Σαουδική Αραβία ξανά στη σφαίρα επιρροής τους.  Ακόμα ένα μέτωπο αυξανόμενων εντάσεων εντοπίζεται στο Ιράν, έπειτα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που θέλει την χώρα να έχει βοηθήσει τη Χαμάς στον σχεδιασμό των επιθέσεων, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να εκτροχιάσει την ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας.

  • Wall Street
  • ΗΠΑ
  • Αγορά

    Related posts

    Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

    banks

    BofA: Η Fed απέτυχε με τον πληθωρισμό-Βουτιά 7% στις αγορές

    banks

    Προς εβδομαδιαία πτώση η Wall Street- Στο επίκεντρο η απασχόληση

    banks

    Δεν επηρεάστηκε από τον Πάουελ η Wall Street-Νέο υψηλό έτους

    banks

    Τεχνολογικό ράλι στις ευρωαγορές- Αποθαρρυντικά λειτούργησε η ΕΚΤ

    banks

    Στα «κόκκινα» η Wall Street μετά το «χτύπημα» του Moody’s

    banks