23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία πληθωρισμού

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία πληθωρισμού

Με μεικτά πρόσημα ξεκινάει η συνεδρίαση της Τετάρτης (11/9) στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την τελευταία έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν την πορεία της ευρύτερης οικονομίας.

Eιδικότερα στο ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,49% στις 40.539 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,09% στις 5.490 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,22% φτάνοντας τις 17.061 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς σημειώνει άνοδο στο 3,678%, όπως και του 2ετούς στο 3,666%.

Ταυτόχρονα, η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τετάρτης αντανακλά αύξηση των τιμών κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, με τον ετήσιο πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 2,5% – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Ο ΔΤΚ αναμενόταν να αυξηθεί κατά 0,2% τον προηγούμενο μήνα και κατά 2,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones.

Ωστόσο, ο μηνιαίος πυρήνας του ΔΤΚ – ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας – βγήκε ελαφρώς υψηλότερος του αναμενόμενου.

Έτσι λοιπόν, οι επενδυτές εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Οι έμποροι αποτιμούν μια πιθανότητα 85% ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα εγκρίνει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το μέτρο FedWatch της CME Group.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, με μια Fed που μειώνει τα επιτόκια, την ανεργία κοντά σε χαμηλά πολλών δεκαετιών και μια αναπτυσσόμενη (αν και επιβραδυνόμενη) οικονομία, η αγορά θα πρέπει να είναι σε θέση να ανακτήσει τα υψηλά όλων των εποχών, μόλις ξεπεράσουμε τη μεταβλητότητα που προηγείται των περισσότερων προεδρικών εκλογών», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.

Τα νέα στοιχεία έρχονται καθώς οι επενδυτές παλεύουν με…εποχικούς αντίθετους ανέμους. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 τα τελευταία 10 χρόνια, με μέσο όρο απωλειών άνω του 1% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ γενικός δείκτης της αγοράς έχει επίσης σημειώσει απώλειες τον Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

#Wall_Street #μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ

Related posts

Μικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές- Απώλειες 15,12% για τη Maersk

banks

BofA: «Μίνι φούσκα» οι μετοχές τεχνολογίας και AI

banks

Ανοδος στη Wall Street μετά την εξαγορά της SVB

banks

«Ανάχωμα» στα ρεκόρ του S&P 500 και του Nasdaq

banks

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

banks

Σε θετικό έδαφος η Wall Street-Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

banks