17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Σε θετικό έδαφος η Wall Street-Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

Σε θετικό έδαφος η Wall Street-Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

Σε θετική τροχιά κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δίνουν ώθηση στην αγορά.

Aναλυτικά ο Dow Jones κερδίζει 0,48% στις 34.7441,47 μονάδες, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,43 % στις 4.477 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται ακόμα υψηλότερα κατά 0,50% στις 13.830,24 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 28 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις δύο με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Dow με άλμα 0,70 δολ. ή 1,29% στα 54,41 δολ. και ακολουθούν η Travelers με άνοδο 1,19% στα 161,79 δολ. και η 3M με κέρδη 1,16% στα 107,47 δολ. Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Cisco Systems (-0,09%) και η Apple (-0,07%).

Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές της Tesla εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη Morgan Stanley, οποία προέβλεψε ένα σημαντικό μελλοντικό ράλι.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Qualcomm  σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 4% αφού η εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύει την Apple με μόντεμ 5G για smartphone έως το 2026.

Το θετικό κλίμα στη Wall Street, ενισχύθηκε και από το κυριακάτικο δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι η  Fed δεν θα προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 19ης – 20ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχήματα των traders, οι πιθανότητες διατήρησης των επιτοκίων στο τρέχον εύρος του 5,25% – 5,50% ανέρχονται στο εντυπωσιακό 93%.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (πληθωρισμός λιανικής) και τον δείκτη τιμών παραγωγού (πληθωρισμός χονδρικής), αντίστοιχα. Οι αναλυτές περιμένουν άνοδο, λόγω των πιέσεων στο ενεργειακό κόστος.

  • Wall Street
  • δείκτες
  • Άνοδος
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

    Related posts

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    banks

    Διατηρείται το αρνητικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    banks

    Bain&Company: Σημάδια ανάκαμψης στον κλάδο του private equity

    banks

    «Μουδιασμένη» αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

    banks

    Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον Dow Jones

    banks