25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street με…«σήμα» στην Fed για περικοπές

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street με...«σήμα» στην Fed για περικοπές

Οι μετοχές της Wall Street έχουν μεικτά πρόσημα στην συνεδρίαση της Τετάρτης (18/9), παρόλο που αναμένεται η πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά από τέσσερα χρόνια.

Γενικότερα, τα κέρδη ήταν συγκρατημένα καθώς παρέμενε η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι η χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα.

Ακόμη, η Wall Street προέρχεται από μια μεικτή συνεδρίαση που είδε τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 0,03%, αφού σημείωσε άλλο ένα ιστορικό υψηλό κατά τη διάρκεια των ενδοσυνεδριακών συναλλαγών. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, αλλά οι έμποροι διχάζονται σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, στο ταμπλό ο Dow Jones σημειώνει κάθοδο κατά 0,09% φτάνοντας τις 41.570 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03% στις 5.633 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει κέρδη της τάξεως του 0,19% φτάνοντας τις 17.662 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 3,68%, όπως και του 2ετούς στο 3,63%.

Το εργαλείο FedWatch της CME Group δείχνει ότι οι έμποροι τιμολογούν 65% πιθανότητα μείωσης κατά μισή μονάδα και 35% πιθανότητες κίνησης κατά ένα τέταρτο της μονάδας.

Είναι ασυνήθιστο να υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα σε μια απόφαση της Fed, καθώς η κεντρική τράπεζα συνήθως προσπαθεί να γνωστοποιήσει την επόμενη κίνησή της στις αγορές. Οι έμποροι πίστευαν για το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου μήνα ότι η Fed θα μειώσει κατά ένα τέταρτο της μονάδας, αλλά η ιδέα μιας μεγαλύτερης μείωσης άρχισε να κερδίζει έδαφος την περασμένη εβδομάδα.

Η έναρξη ενός κύκλου περικοπών αναμένεται να στηρίξει μια οικονομία που βρίσκεται σε στασιμότητα και να δώσει περαιτέρω ώθηση σε μια ήδη ισχυρή αγορά, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε ρεκόρ μετά από κέρδη 18% φέτος.

Τέλος, ιστορικά ο δείκτης αναφοράς κερδίζει κατά μέσο όρο περίπου 16% στους 12 μήνες μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με στοιχεία της Canaccord Genuity.

 

#ΗΠΑ #επιτόκια #μετοχές

Related posts

Συνεχίζονται τα… ζόρια στις ευρωαγορές υπό αμερικανική «σκιά»

banks

Συνεχίζεται η άνοδος στην Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία πληθωρισμού

banks

Θετική εκκίνηση στις ευρωαγορές εν αναμονή νέων στοιχείων

banks

Απώλειες στην Wall Street εν αναμονή πληθωρισμού και Fed

banks

Το ιταλικό πισωγύρισμα επανέφερε τις ευρωαγορές σε ανοδικό «μονοπάτι»

banks

Η Apple «ρίχνει» την Wall Street-Τα βλέμματα στραμμένα στην Fed

banks