27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές περιμένοντας ΕΚΤ και… Fed

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές περιμένοντας ΕΚΤ και… Fed

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (6/6), καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια, με τα ηπιότερα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ να τροφοδοτούν τις ελπίδες ότι η Fed μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά της, ενισχύοντας περαιτέρω το κλίμα της αγοράς.

Η ΕΚΤ αναμένεται σήμερα να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο στόχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας για πληθωρισμό στο 2% από το 2025 και μετά ενδέχεται να μην επιτευχθεί, δήλωσε ο Τογιοάκι Νακαμούρα, υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της BOJ, σε ομιλία του στο Σαπόρο.

«Η άποψή μου είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μην φτάσει το 2% από το οικονομικό 2025 και μετά» εάν τα νοικοκυριά περιορίσουν τις δαπάνες και αποθαρρύνουν τις εταιρείες να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές, φέρεται να είπε, προσθέτοντας ότι η εγχώρια κατανάλωση ήταν υποτονική.

Η πρόβλεψη του εννιαμελούς διοικητικού συμβουλίου που έγινε τον Απρίλιο καθόρισε τον πληθωρισμό των καταναλωτών στο 1,9% τόσο για το οικονομικό 2025 όσο και για το 2026.

Σε άλλα μάκρο, οι αυστραλιανές εξαγωγές μειώθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021, με τις εξαγωγές αγαθών να ανέρχονται σε 43,32 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (28,91 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το αυστραλιανό γραφείο στατιστικών ανέφερε ότι η πτώση οφείλεται στα μεταλλεύματα και τα ορυκτά. Οι εισαγωγές στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 7,2% σε ετήσια βάση.

Λόγω των χαμηλότερων εισαγωγών, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας τον Απρίλιο αυξήθηκε στα 6,55 δισεκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια, περισσότερο από τα αναθεωρημένα 4,84 δισεκατομμύρια και ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Reuters για πλεόνασμα 5,4 δισεκατομμυρίων.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,74% κλείνοντας στις 38.745,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,03% στις 18.430 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,54% στις 3.048,79 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,47% στις 9.349,05 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.821,80 μονάδες, κερδίζοντας 0,68%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Κίνα #Αυστραλία #Nikkei #ιαπωνία

Related posts

Sell off στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

banks

Ήπια άνοδος στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στα μάκρο

banks

Τρίτη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Credit Suisse: Βουτιά 61,95% καταγράφει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Το ενδιαφέρον στα μάκρο

banks

Παραμένει αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές- Βάρος στα μάκρο

banks