22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Παραμένει αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές- Βάρος στα μάκρο

Παραμένει αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές- Βάρος στα μάκρο

Απώλειες κατέγραψαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (8/11), με τον Kospi της Νότιας Κορέας να εξαλείφει περισσότερα από τα μισά κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο βασικός δείκτης αναφοράς της Νότιας Κορέας κατέγραψε δεύτερη σερί μέρα απωλειών, ενώ είχε κερδίσει πάνω από 5% τη Δευτέρα, αφού η χώρα επέβαλε εκ νέου απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

Η δημοσκόπηση του Reuters Tankan έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των Ιαπώνων κατασκευαστών βελτιώθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο και η διάθεση στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε για δεύτερο μήνα, εμφανίζοντας μια θετική προοπτική εν μέσω μιας αποσπασματικής οικονομικής ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης κλίματος των κατασκευαστών αυξήθηκε στο +6 τον Νοέμβριο έναντι +4 τον Οκτώβριο και ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών ήταν στο +27 πάνω από το +24 τον περασμένο μήνα.

Ένας θετικός αριθμός σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι ερωτηθέντες είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους και το αντίστροφο.

Σε άλλα μάκρο, η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό της Νέας Ζηλανδίας έπεσε σε χαμηλό δύο ετών το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα της Reserve Bank of New Zealand.

Οι διετείς προσδοκίες της τράπεζας για τον πληθωρισμό, που θεωρούνται χονδρικά ως το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο η δράση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα τιμολογηθεί, μειώθηκαν στο 2,76% από 2,83% το προηγούμενο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Οι ετήσιες αυξήσεις τιμών για το επόμενο έτος αναμενόταν να μειωθούν στο 3,60%, από 4,17% προηγουμένως.

Η προσδοκία ενός έτους για τον ετήσιο πληθωρισμό των μισθών ήταν 4,43%, από 5,04% το τρίτο τρίμηνο, ενώ η προσδοκία για τον ετήσιο πληθωρισμό μισθών για δύο χρόνια ήταν 3,53%, χαμηλότερη από 3,66% του περασμένου τριμήνου.

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας έχει δείξει σημάδια μείωσης των πιέσεων στις τιμές. Η RBNZ θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της στις 29 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,26%, κλείνοντας στις 32.166,48 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 0,48% στις 17.575 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,16% στις 3.052,37 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,04% στις 10.052,09 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,91% στις 2.421,62 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.995,40 μονάδες, κερδίζοντας 0,26%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • ιαπωνία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • Kospi

    Related posts

    Κατεβάζουν «ταχύτητα» τα ασιατικά χρηματιστήρια- Ξεχωρίζουν οι κινεζικοί δείκτες

    banks

    Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

    banks

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    banks

    Πολύπλευρες πιέσεις στη Wall Street-Focus σε πληθωρισμό και «ταβάνι» χρέους

    banks

    Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

    banks

    BlackRock: Η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

    banks