20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Με το «δεξί» ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Με το «δεξί» ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν υψηλότερα τη Δευτέρα (29/7), καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και προσβλέπουν σε μια ακόμη πολυάσχολη εβδομάδα κερδών και συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 514.04 μονάδες στις πρώτες συναλλαγές, με σχεδόν όλους τους τομείς και όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της περιοχής να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Οι τραπεζικές και οι ασφαλιστικές μετοχές προσθέτουν αμφότερες πάνω από 0,8%, ενώ ο κλάδος τροφίμων και ποτών ήταν ο μόνος που ξεχώρισε, με πτώση 0,1%.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς το παγκόσμιο ξεπούλημα των μετοχών υποχώρησε και οι επενδυτές αντέδρασαν στην ανάλυση των τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,29% στις 18,475.45 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66% στις 8,340.75 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,19% στις 7,505.53 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ανεβαίνει 0,44% στις 34,165.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,44% στις 11,216.82 μονάδες, και ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,93% στις 6,731.06 μονάδες.

Ταυτόχρονα, η πληθώρα ανακοινώσεων κερδών συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με τις Heineken, Philips, Pearson και Associated British Foods να υποβάλλουν εκθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στις τελευταίες συνεδριάσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας για να λάβουν μια ένδειξη σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Να σημειωθεί ότι, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με τον ιαπωνικό Nikkei να ηγείται των κερδών στην περιοχή, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αύξησε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. Τα futures των αμερικανικών μετοχών, εν τω μεταξύ, ήταν επίσης υψηλότερα εν όψει ενός συνεχιζόμενου σερί εταιρικών κερδών στην πολιτεία.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ

Related posts

Τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών «έριξαν» τις ευρωαγορές

banks

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά βγήκαν «άμυνες»

banks

Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στη Fed

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street- «Παίζεται» το πρόσημο

banks

Επιφυλακτικό κλίμα στη Wall Street με το βλέμμα στα στοιχεία

banks