21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικό κλίμα στη Wall Street με το βλέμμα στα στοιχεία

Επιφυλακτικό κλίμα στη Wall Street με το βλέμμα στα στοιχεία

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τρίτης (27/2), με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να προέρχονται από ήπια πτώση, βάζοντας «φρένο» στο σερί των ιστορικών υψηλών.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,29% στις 38.955,75 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,07% στις 5.066,21 μονάδες και ο Nasdaq χάνει οριακά 0,03% στις 15.971,30 μονάδες.

Σύμφωνα με το CNBC, η Macy’s, που αποτελεί κολοσσό στον κλάδο του λιανεμπορίου, σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 4% καθώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περίπου 150 από τα καταστήματά της, έχοντας ανακοινώσει απώλειες στα έσοδα το προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα, η Zoom Video και η Hims & Hers Health ενισχύονται 8% και 16%, αντίστοιχα, αφού ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι παραγγελίες για αγαθά μακράς διαρκείας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, με βασικό παράγοντα τη μεγάλη πτώση της ζήτησης για μεταφορές.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες για αγαθά που προορίζονται να διαρκέσουν τρία ή περισσότερα χρόνια μειώθηκαν κατά 6,1% τον περασμένο μήνα, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκαν πτωτικά και τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο, δείχνοντας μείωση κατά 0,3% αντί του αμετάβλητου που είχε δείξει η αρχική μέτρηση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μεγάλη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, όμως την τοποθετούσαν κοντά στο 4,5%.

Σε άλλα μάκρο, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για ενδέκατο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο. Η άνοδος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 ανήλθε στο 6,1%.

Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, μετά την πτώση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν ετησίως 1,5% στις 661.000 κατοικίες τον Ιανουάριο, έναντι 651.000 έναν μήνα πριν. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στις 684.000 πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, εξέφρασε την υποστήριξή του στην τεχνητή νοημοσύνη και το Bitcoin ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια, φτάνοντας σε υψηλό δύο ετών και ηγείται ενός ευρύτερου ράλι της αγοράς ενόψει του πολυαναμενόμενου «halving».

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Σημαντική άνοδος στη Wall Street- Άλμα 2,20% για τον Nasdaq

banks

Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

banks

Wall Street: Στο «νήμα» η διεύρυνση του εντυπωσιακού σερί

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» 2% στο Χονγκ Κονγκ

banks

Wall Street: Προς τρίτη σερί νικηφόρα εβδομάδα Dow Jones- S&P 500

banks