31.2 C
Athens
June 16, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα

Με την συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την παραμονή της σε αυτήν, «όταν κάποιοι έπαιξαν το 2015 την τύχη της χώρας στα ζάρια», ξεκίνησε την ομιλία του στο Άργος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και να αποκρούσουν με επιχειρήματα «το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης», κάτι που επαναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το βράδυ των εκλογών, να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση»

«Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα», ανέφερε και τόνισε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου πρέπει να είναι σαφές πως η κυβέρνηση διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση.

«H Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η χώρα μας παίζει πια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Δείτε τι πετύχαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης, με την μεταναστευτική πολιτική που έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδας, τη στήριξη των αγροτών μας παρά τις υπερβολικές απαιτήσεις που βάζουν πολλοί στις Βρυξέλλες», προσέθεσε.

«Μόνο η ΝΔ μπορεί να διαπραγματευθεί πρωτοβουλίες σαν την πυραυλική ασπίδα στην ΕΕ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που απέστειλε στην ΕΕ, μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ζητά κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για για την αντιπυραυλική «ασπίδα» στην Ευρώπη.

«Σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον Πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, και ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει την δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Το παράδειγμα που έδωσα είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη», σημείωσε.

«Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους. Και αναρωτιέμαι που είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα», υποστήριξε.

«Θέλω μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης»

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές δήλωσε ότι θέλει, το βράδυ των εκλογών, «να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία.

«Θέλω να ζητήσω αυτό τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα. Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα. Το επίπεδο εμείς θα το κρατήσουμε και, το βράδυ των ευρωεκλογών, η παράταξή μας θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη και θα συνεχίσουμε την δουλειά μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελλαδικών με μήνυμα στα «γκρουπούσκουλα»

Μάλιστα, με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών, που πλησιάζουν, βρήκε αφορμή να υπερασπιστεί τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λέγοντας ξανά πως έτσι… ενισχύει τα δημόσια.

«Ξέρω το άγχος και τις δυσκολίες, αλλά να ξέρετε ότι η ΝΔ ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Όταν δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία πολέμησαν σκληρά, να ξέρουν πως τους περιμένουν καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές, όπου δεν θα κάνουν κουμάντο κάτι γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες, σε πανεπιστήμια ανοιχτά που θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου. Στηρίζουμε το δημόσιο, ασχέτως αν επιτρέψαμε να δημιουργηθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια. Μόνο κερδισμένο θα είναι από αυτή την κίνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο», όπως είπε.

Related posts

Ξεκίνησε την διαδρομή προς την κλιματική του ουδετερότητα ο Δήμος Πεντέλης

banks1

Δήμος Καισαριανής: Απαλλαγή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους σε ειδικές κατηγορίες πολιτών

banks1

Ο Κασσελάκης παράφρασε τη συζήτησή μας, λέει ο Φίλης – «Αυτά είπαμε πραγματικά»

banks

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Ελληνική Αστυνομία απέτυχε» λέει ο Δημήτρης Καιρίδης

banks1

Ελληνοτουρκικά: Την Παρασκευή η συνάντηση για τη «Θετική Ατζέντα» στην Κωνσταντινούπολη

banks1

ΝΔ για exit poll: «Ο στόχος μας για καθαρή νίκη με διαφορά επιτυγχάνεται – Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα»

banks1