21.2 C
Athens
May 9, 2024
Image default
COMODITIES

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο ελέω ΗΠΑ-Ενισχύεται και το αέριο

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο ελέω ΗΠΑ-Ενισχύεται και το αέριο

Ήπια ανοδικά κινούνται την Τετάρτη (7/2) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ αναμένεται να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή έως το 2025, χαλαρώνοντας τις ανησυχίες για πλεονάζουσα προσφορά.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (ΕΙΑ), ανέφερε στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων προβλέψεων της, ότι η εγχώρια παραγωγή δεν θα υπερβεί το ρεκόρ του Δεκεμβρίου του 2023, άνω των 13,3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έως τον Φεβρουάριο του 2025.

Η EIA μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για αύξηση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου το 2024 κατά 120.000 βαρέλια ημερησίως σε 170.000 bpd, σημαντικά χαμηλότερα από την αύξηση της παραγωγής πέρυσι κατά 1,02 εκατομμύρια bpd.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα πετρελαίου θα δημοσιοποιηθούν αργότερα την Τετάρτη. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, καθώς η παραγωγή ανέκαμψε από το ψυχρό «κύμα» και τα διυλιστήρια ξεκίνησαν τη συντήρηση.

Εν τω μεταξύ, μεσολαβητές των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου προετοίμασαν μια διπλωματική ώθηση για να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σχετικά με ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα, αφού η παλαιστινιακή ομάδα απάντησε σε πρόταση για εκτεταμένη παύση των μαχών και απελευθέρωση ομήρων.

Οι traders παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ειδικά τις επιθέσεις στα πλοία από αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν στο κρίσιμο πεδίο της Ερυθράς Θάλασσας, που έχουν διακόψει την κυκλοφορία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, της ταχύτερης θαλάσσιας διαδρομής μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και αυτή που έχει σχεδόν 12 % του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,89% στα 73,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,84% στα 79,25 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή άνοδος για το φυσικό αέριο

Ελαφρά ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 0,762% στα 28,825 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,14% στα 2.048,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,51% στα 22,363 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,07% στα 3,7767 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,15% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0769 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,24 % στο 1,2628 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,08% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8529 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Υποχωρεί με βλέμματα σε Μέση Ανατολή και επιτόκια το πετρέλαιο

banks

Υποβάθμισε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ο OPEC

banks

Αποδεκτή η έφεση Μαδούρο για τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο με…σύγκρουση ζήτησης και Μέσης Ανατολής

banks

Καλύπτει τις απώλειες και «σκαρφαλώνει» το πετρέλαιο-Πέφτει το φυσικό αέριο

banks