24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή την ομιλίας Πάουελ

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή την ομιλίας Πάουελ

Με μικτά πρόσημα κινείται την Τρίτη (7/9) η Wall Street, με τον S&P να φτάνει σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% στις 39.216,66 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,22% στις 5.584,85 μονάδες και ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,35% στις 18.468,47 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia καταγράφει άνοδο 3,12%, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου από την KeyBanc, η οποία υποδηλώνει άνοδο της τάξης του 40% από το κλείσιμο της Δευτέρας.

«Τον S&P 500 οδηγούν οι ηγέτες της τεχνολογίας που κινούνται στους ανέμους της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η υπόλοιπη αγορά έχει μείνει σημαντικά πίσω», δήλωσε η συνιδρύτρια της Pernas Research, Ντέγια Πέρνας, σχετικά με το νέο υψηλό του S&P 500. «Δεδομένου του ενθουσιασμού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα», σημείωσε.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου στα πλαίσια της εξαμηνιαίας ενημέρωσης για τη νομισματική πολιτική. Ο Πάουελ θα μιλήσει πρώτα στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι παρατηρήσεις του προέδρου της Fed έρχονται πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου να αναμένεται την Πέμπτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας σε ιστορικά υψηλά.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #ομιλία #FED #Πάουελ

Related posts

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Ιαπωνικές μετοχές: «Ανέβασαν» στροφές πριν το μπαράζ στοιχείων στις ΗΠΑ

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Οριακές μεταβολές στην Wall Street με τα «βλέμματα» στην Nvidia

banks

Νέο ρεκόρ ο Dow Jones-Κοντά στο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Τεχνολογικές μετοχές: Κατέγραψαν μια από τις καλύτερες χρονιές της 20ετίας

banks