33 C
Athens
July 1, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Ώθηση από Amazon και PCE

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Ώθηση από Amazon και PCE

Νωθρά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (27/10) για τη Wall Street, με τους δείκτες S&P 500 και ο Nasdaq να κινούνται υψηλότερα έχοντας ως στήριγμα τις ισχυρές προβλέψεις της Amazon και της Intel. Παράλληλα, οι επενδυτές αντλούν αυτοπεποίθηση από τα νέα στοιχεία, που δείχνουν ότι ο προσωπικός δείκτης καταναλωτικών δαπανών (PCE) διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σήμερα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,28% στις 32.691,01 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,08% στις 4.140,71 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,76% στις 12.691,31 μονάδες, νακτώντας ένα μέρος των ισχυρών απωλειών αυτής της εβδομάδας. Και οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά για απότομες εβδομαδιαίες απώλειες. Ο Dow και ο S&P 500 χάνουν 1% και 1,8%, αντίστοιχα, στο πενθήμερο και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 2% το ίδιο διάστημα.

Η Amazon καταγράφει «άλμα» 5% καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέρριψε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη του γ’ τριμήνου. Άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως η Alphabet και η Microsoft, ακολουθούν τον ισχυρό ρυθμό της Amazon.

Η Ford σημειώνει πτώση 3,8% καθώς η εταιρεία έχασε τις προσδοκίες για τα κέρδη γ’ τριμήνου και απέσυρε το guidance της για το έτος, επικαλούμενη την απεργία της συνδικάτου UAW στις ΗΠΑ. Η Chevron υποχωρεί περισσότερο από 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ενεργειακού κολοσσού.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δομικός PCE αυξήθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα και 3,7% σε ετήσια βάση, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,7% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 0,5%. Σημειώνεται ότι ο PCE είναι ο προτιμώμενος δείκτης αποτύπωσης του πληθωρισμού από την Federal Reserve.

  • WALL STREET ΗΠΑ

    Related posts

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό τον φόβο των κεντρικών τραπεζών

    banks

    Wall Street: Δεύτερη μέρα πτώσης- 400 μονάδες κάτω ο Dow Jones

    banks

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    banks

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- SVB και επιτόκια στο επίκεντρο

    banks

    Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones από το 1987

    banks

    Wall Street : «Απώλειες» με «φόντο» πληθωρισμό-πρακτικά Fed

    banks