21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones από το 1987

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones από το 1987

Κλίμα νευρικότητας επικράτησε σήμερα (26/7) στη Wall Street, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να διευρύνει το ανοδικό του σερί για 13η μέρα, σε μία επίδοση που έχει να δει η αμερικανική αγορά εδώ και 36 χρόνια!

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (26/7) ο Dow Jones πρόσθεσε 82,05 μονάδες ή 0,23% και έκλεισε στις 35.520,12 μονάδες. Ο «βαρύς» δείκτης της Wall Street επέκτεινε το ράλι του και κατέγραψε ένα σερί που έχει να ξαναπετύχει από τον Ιανουάριο του 1987. Μάλιστα, σε περίπτωση που αυξηθεί για 14 συνεχόμενες ημέρες, αυτό θα αντιστοιχεί με το μεγαλύτερο σερί του Dow Jones από τον Ιούνιο του 1897, δηλαδή περίπου έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του δείκτη τον Μάιο του 1896.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,02% και έκλεισε στις 4.566,75 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχασε 0,12% στις 14.127,28 μονάδες.

Η Wall Street κινήθηκε σήμερα στον «αστερισμό» της Federal Reserve, η οποία αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν καθώς ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ίσως σταματήσει σύντομα τις αυξήσεις. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo, σημείωσε κέρδη σήμερα μετά τα σχόλια του Πάουελ, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν πλέον ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει την ύφεση εάν η Fed κρατήσει στάση αναμονή. Ωστόσο, η έμφαση του Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα είναι «εξαρτημένη από τα δεδομένα» αφήνει ερωτηματικά σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed και επιβαρύνει το κλίμα της αγοράς.

Στις εταιρικές μετοχές, η Alphabet, μητρική της Google, σημείωσε άνοδο περίπου 5,8% καθώς η αύξηση των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία να ολοκληρώσει ένα καλύτερο από το αναμενόμενο β’ τρίμηνο. Παράλληλα, η Boeing σημείωσε κέρδη 8,7% μετά την άνοδο των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών που ανακοίνωσε. Αντίθετα, η Microsoft υποχώρησε κατά 3,7% λόγω της επιβράδυνσης στην αύξηση των εσόδων του τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα του cloud.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας σήμερα (26/7). Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ανήλθαν σε 697.000 έναντι 715.000 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 725.000 κατοικίες. Ποσοστιαία, σημειώθηκε μηνιαία πτώση 8% έναντι ανόδου 6,6% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια συρρίκνωση της τάξης του 5%. Η μέση τιμής πώλησης νέας κατοικίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 415.400 δολάρια, μειωμένα κατά 4% σε ετήσιο επίπεδο.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τη μείωση παραγωγής από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια έναντι πτώσης 708.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 2,25 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,9% ή 72 σεντς και είδε την τιμή του να κλείνει στα 82,92 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό WTI είδε το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 85 σεντς ή 1,1% και έκλεισε με την τιμή του στα 78,78 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, ήπια άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, που στηρίχθηκε στην ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου και την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού έκλεισε με μικρή άνοδο 6,4 δολαρίων ή 0,3% στα 1.970,1 δολάρια η ουγγιά.

Ήπια κέρδη κατέγραψε και το ασήμι Σεπτεμβρίου, κλείνοντας με άνοδο 0,6% ή 15 σεντ στα 24,697 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε οριακά στα 3,902 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ

    Related posts

    Ράλι στη Wall Street: «Αλματώδες» το ντεμπούτο της Arm

    banks

    Ευρωαγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε εκλογές και εταιρικά αποτελέσματα

    banks

    Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» 2% στο Χονγκ Κονγκ

    banks

    Συνεχίζονται οι απώλειες στη Wall Street

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Η οικονομική αβεβαιότητα στο επίκεντρο

    banks

    Νέα άνοδος στη Wall Street- Τα «βλέμματα» στον πληθωρισμό

    banks