27 C
Athens
June 23, 2024
Image default
WORLD

ΜΜΕ Σλοβακίας: Ο πρωθυπουργός Φίτσο επέστρεψε στο σπίτι του από το νοσοκομείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.34

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας της 15ης Μαΐου, και μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3.

Νωρίτερα σήμερα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Related posts

Βρετανία: Ο Τζούλιαν Ασάνζ “θα πεθάνει” εάν εκδοθεί, προειδοποιεί η σύζυγός του

banks

Τι σημαίνει η επίθεση του Ιράν σε πακιστανικό έδαφος

banks

Αρμενία: Έχει υποδεχθεί πάνω από 50.000 πρόσφυγες έφθασαν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

banks

Γαλλία: “Η ισχύς εν τη ενώσει” είναι η βασική αρχή επί της οποίας κινούνται όλα τα γαλλικά κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών

banks

Η Νότια Αφρική χαιρέτισε το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης σε βάρος ηγετών του Ισραήλ και της Χαμάς

banks

Περισσότερα από 5 δισ. έξυπνα κινητά τηλέφωνα και social media επιδρούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο

banks