33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Νέα ρεκόρ για S&P, Nasdaq- Στα πράσινα ο Dow

Νέα ρεκόρ για S&P, Nasdaq- Στα πράσινα ο Dow

Νέα ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα η Wall Street, με τους S&P και Nasdaq να επεκτείνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Συγεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 38.778,56 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,80% στις 5.475,14 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 0,94% στις 17.855,06 μονάδες. 

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί συνέχεια των όσων είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Greg Bassuk, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments. «Βλέπουμε αισιοδοξία γύρω από μια σειρά παραγόντων που ήταν ανάμεικτοι για αρκετό καιρό», συμπλήρωσε. «Τα οικονομικά στοιχεία αρχίζουν να είναι πιο ισχυρά με μεγαλύτερη συνέπεια, έχουμε ενδείξεις μιας ανθεκτικής οικονομίας. Σίγουρα, υπάρχει αισιοδοξία, λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας της έναρξης των μειώσεων των επιτοκίων».

Οι τεχνολογικές μετοχές της Megacap ηγήθηκαν του ράλι στον S&P, ενισχύοντας τον κλάδο της πληροφορικής κατά 1,2%. Microsoft και Meta Platforms σημείωσαν άνοδο 1,31% και 0,49% αντίστοιχα, ενώ η Apple κέρδισε 1,98%.

Η Nvidia έκλεισε με απώλειες 0,68%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει σε νέο υψηλό, αφού η State Street δήλωσε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα έχει στάθμιση άνω του 20% στην επανεξισορρόπηση του τεχνολογικού ETF της. Η μετοχή της Broadcom ενισχύθηκε κατά 5,41%, φτάνοντας σε νέα υψηλά, μετά την άνοδο (+23%) της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα κέρδη της Δευτέρας έρχονται μετά την έβδομη εβδομαδιαία άνοδο του S&P 500 και του Nasdaq μέσα σε οκτώ εβδομάδες, με τη συνεδρίαση της Δευτέρας να ξεκινά, ωστόσο, με επιφυλακτικότητα.

«Ακόμη και σε παλαιότερες bull markets, η άνοδος των τιμών δεν είναι μία ευθεία γραμμή», δήλωσε η Mona Mahajan, στρατηγική αναλύτρια στην Edward Jones. «Συνολικά, τα θεμελιώδη μεγέθη και το γενικότερο σκηνικό εξακολουθούν να παραμένουν υποστηρικτικά, όμως περιμένουμε διορθώσεις στην πορεία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δύο με τρεις διορθώσεις είναι αναμενόμενες σε κάθε έτος διαπραγμάτευσης.

Την Τρίτη, αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Μαΐου στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών.

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως η ζήτηση για καύσιμα, η οποία αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μειώσει τα αποθέματα, ενώ τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έχουν, επίσης, βελτιώσει το κλίμα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο για το αμερικανικό WTI παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 2,4%, κλείνοντας στα 80, 33 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το Brent σημείωσε άνοδο 1,97% στα 84,25 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #ΡΕΚΟΡ

Related posts

Ο Πάουελ κοκκίνισε τη Wall Street

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

banks

Η παγκόσμια οικονομική ανησυχία «πληγώνει» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Wall Street: Σημαντικά κέρδη για τους δείκτες-«Οδηγός» οι Big Tech

banks

Με το… δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βλέμματα στα επιτόκια

banks