19.2 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι σημαντικότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

 

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx σημείωσε κέρδη 0,31% στις 459,36 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,37% στις 15.951,96 μονάδες, ο γαλλικός CAC κινήθηκε ανοδικά 0,75% στις 7.315,07 μονάδες και ο βρετανικός FTSE σημείωσε άνοδο 0,47% στις 7.564,37 μονάδες. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB είχε απώλειες ύψους 0,41 % στις 28.586,37 μονάδες, ο ισπανικός IBEX διαμορφώθηκε υψηλότερα κατά 0,66% στις 9.368,40 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI20 είχε άνοδο 0,57% στις 6.024,10 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ΒοΕ προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσεις, στέλνοντας μήνυμα ότι η «μάχη» με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει.

Στο μεταξύ, σε μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις προχώρησαν σήμερα οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι «τα μέτρα μέσης τιμής υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός πιθανότατα έφτασε στο ανώτατο σημείο του το πρώτο εξάμηνο του 2023».

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, υποχώρηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο, ως ένδειξη ότι ο υψηλός πληθωρισμός και οι φόβοι για επιβράδυνση συνεχίζουν να επιβαρύνουν τη καταναλωτική ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση ο όγκος μειώθηκε κατά 1,4%. Ο όγκος των πωλήσεων τροφίμων, ποτών και καπνού οδήγησαν την επιβράδυνση, με πτώση 3,5% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό.

Στα επιχειρηματικά νέα, απώλειες 3% σημείωσε στη Φρανκφούρτη η μετοχή της Commerzbank, καθώς η γερμανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 565 εκατ. ευρώ (618,6 εκατ. δολάρια) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 470 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφθασαν σε επίπεδο ρεκόρ χάρη στη συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων, αγγίζοντας τα 2,13 δισ. ευρώ από 1,48 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • δείκτες
  • Άνοδος
  • ΕΚΤ

    Related posts

    Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου για τις ευρωαγορές

    banks

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές- Ποιος κλάδος «έλαμψε» σε εβδομαδιαία βάση

    banks

    «Χλιαρά» υποδέχθηκε η Wall Street τα νέα στοιχεία

    banks

    Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία της απασχόληση στις ΗΠΑ

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Βλέμματα στην Ισπανία

    banks

    BofA: Οι top-pick μετοχές μετά την «έκρηξη» της AI

    banks