21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
COMODITIES

Νέο ρεκόρ για τις τιμές του κακάο

Νέο ρεκόρ για τις τιμές του κακάο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των συμβολαίων του κακάο που διαπραγματεύονται στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ εν μέσω παρατεταμένων φόβων για παγκόσμιες ελλείψεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, σήμερα (10/4), κερδίζουν έως και 1,6%, σημειώνοντας τέταρτη διαδοχική τους άνοδο. Οι τιμές του κακάο έχουν εκτοξευθεί φέτος -ξεπερνώντας πρόσφατα τα 10.000 δολ. ο τόνος- καθώς h ελλιπής σοδειά στη Δυτική Αφρική σηματοδοτεί νέο παγκόσμιο έλλειμμα, απειλώντας με περαιτέρω αύξηση τις τιμές της σοκολάτας.

Ο βραχυπρόθεσμος εφοδιασμός από τη Δυτική Αφρική παραμένει πολύ περιορισμένος στην αρχή της συγκομιδής, αναφέρει έκθεση της Hightower.

Η κρίσιμη αυτή κατάσταση καθιστά δυσκολότερο και ακριβότερο για τις παγκόσμιες σοκολατοβιομηχανίες να εξασφαλίσουν κόκκους κακάο. Η αμερικανική μητρική της βελγικής Godiva σημειώνει ότι θα αυξήσει τις τιμές της λόγω των ραγδαίων δαπανών. Ωστόσο, η ελβετοβελγική Barry Callebaut, που προμηθεύει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, ανέφερε ότι καταφέρνει να ξεπεράσει την κρίση και μέχρι στιγμής είναι «καλά καλυμμένη» από άποψη προμηθειών.

#ΚΑΚΑΟ #Τιμές #Άνοδος #ΡΕΚΟΡ

Related posts

Πρόσκαιρη πτώση του πετρελαίου-Αναμένεται ανάκαμψη

banks

Ισχυρά κέρδη για κακάο και σιδηρομετάλλευμα το 2023

banks

Πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων

banks

Η συμφωνία του OPEC+ ωθεί προς τα κέρδη το πετρέλαιο

banks

Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου

banks

Ξεπερνά το 6% η εβδομαδιαία πτώση του πετρελαίου

banks