33.1 C
Athens
June 17, 2024
Image default
ECONOMY

Νίκος Χαρδαλιάς: Στη Σαγκάη για την ITΒ China – Συνάντηση με Juneyao Airways

Με στόχο την προσέλκυση ευρύτερου μεριδίου της κινεζικής τουριστικής αγοράς στην Αττική, ο περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στη Σαγκάη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ITB China 2024, όπου η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τα γραφεία του κινέζικου αερομεταφορέα Juneyao, ο οποίος εγκαινίασε στις 2 Απριλίου τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη. Κατά τη συζήτηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Wei Chen, τόνισε ότι η Περιφέρεια αποσκοπεί στην περαιτέρω συνεργασία με την εταιρεία, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των κινέζων επισκεπτών στην Αττική και τους 12 μήνες του χρόνου. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η εμβάθυνση αυτής της εταιρικής συνεργασίας εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλαίσιο εξωστρέφειας της Αττικής, το οποίο και θα παρουσιάσει στο τέλος του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το Ντουμπάι και την αγορά των ΗΑΕ, η Κίνα αποτελεί στρατηγικό τουριστικό στόχο, καθώς ο πολιτιστικός πλούτος της Αττικής, με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τους χώρους τέχνης, η γαστρονομία, τα κοσμοπολίτικα νησιά και τα παράλια, αποτελούν πόλο έλξης για τους διεθνείς επισκέπτες, αλλά και για δυνητικούς επενδυτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η πρωτοβουλία της για απευθείας σύνδεσης με την Αθήνα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν κοινές δράσεις για στοχευμένη προβολή της Αττικής στη Σαγκάη ως τουριστικός προορισμός, με στόχο την ευρύτερη διείσδυση στην κινεζική αγορά.

Η Juneyao Airways, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αερομεταφορών της Κίνας, δραστηριοποιείται απόο το 2006 ως μέλος της Star Alliance. Καλύπτει 200 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς με συνολικά 95 αεροσκάφη, από τα οποία 85 Α320neo, καθώς και 10 ολοκαίνουρια Βoeing 787-8 Dreamliner, με τα οποία πραγματοποιεί, σε εβδομαδιαία βάση, τρεις απευθείας πτήσεις στην Αθήνα από τη Σαγκάη και μία από το Πεκίνο. Μάλιστα, η Αθήνα είναι ένας από τους πέντε συνολικά ευρωπαϊκούς προορισμούς της εταιρείας, μαζί με το Μιλάνο, το Ελσίνκι, το Μάντσεστερ και τη Μπριζ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κίνα, ο περιφερειάρχης Αττικής θα έχει, μεταξύ άλλων, επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο της Σαγκάης, Gong Zheng, τη διοίκηση του Κινεζικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου (CCPIT), καθώς και με ανώτερα στελέχη  της COSCO στην πόλη της Σαγκάης.

Related posts

Fitch: Κίνδυνος για πιο αυστηρά capital controls λόγω κόκκινων δανείων

banks

Ελληνικό: «Πράσινο φως» για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ελλάδα

banks

ΣΔΟΕ: Στο φως εργαστήριο παρασκευής και νοθείας αλκοολούχων ποτών – Δύο συλλήψεις

banks

ΠΣΕ: 7 προτάσεις για την επανεκκίνηση των ελληνικών εξαγωγών

banks

Αεροδρόμια: Ετήσια αύξηση 14,4% στην επιβατική κίνηση το α΄ τρίμηνο 2024

banks

Χατζηδάκης σε ΑΔΕΔΥ: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η Νο1 προτεραιότητά μου»

banks