25.1 C
Athens
June 16, 2024
Image default
POLITICS

«Ναι» στην ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας είπαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Σπαρτιάτες

Στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά την καινοτομία υπερψηφίζεται και μάλιστα με ευρεία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στάθηκε ιδιαίτερα ο Νίκος Δένδιας στην δευτερολογία του κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.

Δεν θα επιτρέψουμε ανατροπή ισορροπίας

Αναφερόμενος στις φρεγάτες Constellation αλλά και για την έναρξη του προγράμματος των υποβρυχίων που είχε προαναγγείλει στην πρωτολογία του ότι θα συζητηθούν τις επομενες μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Δένδιας αναγνώρισε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμα προγράμματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα επιτραπεί να ανατραπεί η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Αναγκαιότητα το ΕΛΚΑΚ ΑΕ

Αναφερόμενος στην ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, ο Δένδιας υπεραμύνθηκε της επιλογής να είναι ΑΕ, αφού όπως είπε δεν είμαστε μία χώρα με ανεπτυγμένο οικοσύστημα, αλλά μία χώρα που προσπαθεί να δημιουργήσει οικοσύστημα.

Ενώ υποστήριξε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει διαφθορά, αναγνωρίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν σημαντικά ζητήματα διαφθοράς στα εξοπλιστικά.

Τόνισε ωστόσο ότι η καινοτομία δεν αφορά τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και δεν αφορούν τα μεγάλα ποσά των εξοπλιστικών και εχουν μπει πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και σειρά δικλείδων ασφαλείας.

Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράψει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Ο Δένδιας εμφανίστηκε ανοιχτός για βελτιώσεις κατά την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η ψηφοφορία

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ναι ψήφισαν επί της αρχής και επί του συνόλου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Σπαρτιάτες, «όχι» ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη, ενώ «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Related posts

Το ρωσικό λόμπινγκ στην ΕΕ, τα ενεργειακά συμφέροντα και ο πόλεμος στην Ουκρανία

banks

Στόχος το 3% αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές, διαμηνύει ο Λοβέρδος

banks

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά απροσδιόριστος, δεν βλέπουμε συνεργασία, λέει ο Τζανακόπουλος

banks

Χουλουσί Ακάρ: Πυρά κατά Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ με αναφορές σε τζίνι

banks

Λιβύη – Συνάντηση του Χάφταρ με τον αμερικανό πρέσβη

banks

Τα εθνικά θέματα τα παίζουμε στα ζάρια, στο ραδιομέγαρο δεν βγήκε η ζαριά και στη Ζούλα πάνε να περάσουν πολλά

banks