23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Ντάιμον-JP Morgan: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών- Δεν περιμένουμε ύφεση

Ντάιμον-JP Morgan: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών- Δεν περιμένουμε ύφεση

Η βουτιά της Δευτέρας στη Wall Street και η διστακτική ανάκαμψη, που καταγράφηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, αποτελεί ήταν μια «υπεραντίδραση» των επενδυτών, σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. «Η Αμερική ζει και βασιλεύει» υπογράμμισε. 

Ο Ντάιμον σημείωσε ακόμα ότι, παρά την αναταραχή στις αγορές και κάποια αρνητικά οικονομικά στοιχεία, οι εκτιμήσεις του σχετικά με την πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ίδιες με έξι μήνες πριν, στο 35% με 40%. 

Οι αγορές έχουν διακυμάνσεις, σημείωσε.

Μιλώντας στο CNBC, ο Nτάιμον δήλωσε ότι διατηρεί αμφιβολίες για το αν ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο της Fed, στο 2%, αναφέροντας ρίσκα όπως οι υψηλές κρατικές δαπάνες και η «επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου». Υπάρχει ακόμα πολλή οικονομική αβεβαιότητα που συνδέεται με παράγοντες όπως η γεωπολιτική και η νομισματική σύσφιξη, τόνισε.

Η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια σύντομα, αλλά «δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία όσο πιστεύει ο κόσμος», υπογράμμισε. 

Ο Ντάιμον προειδοποιεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές. Τον Απρίλιο, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, έγραφε ότι η JP Morgan είναι έτοιμη για επιτόκια μεταξύ 2% με 8% ή «ακόμα και παραπάνω». Τον περασμένο μήνα, σημείωσε ότι «έχει υπάρξει κάποια πρόοδος όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές πληθωριστικές πιέσεις μπροστά μας».

#ΝΤΑΙΜΟΝ #JP_Morgan #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #Αγορές #επενδυτές #αμερικανική_οικονομία #ύφεση #ΦΟΒΟΙ_ΥΦΕΣΗΣ

Related posts

Wall Street: «Κατεβάζουν» ταχύτητα οι επενδυτές μετά τα ρεκόρ

banks

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- «Βουτιά» για τη μετοχή της Maersk

banks

Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Γάζα

banks

Υποχώρησαν οι Ευρωαγορές μετά το ρεκόρ του FTSE100

banks

Συνεχίζεται η πτώση στις Ευρωαγορές- Αντιστέκεται η BP

banks