24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (4/3) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να προέρχονται από κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά.

Οι επενδυτές παίρνουν «ανάσες» εν όψει των νέων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, με την απασχόληση να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, αναμένεται η κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,40% στις 38.930,85 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,09% στις 5.132,12 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 16.248,70 μονάδες.

Η αγοραστική φρενίτιδα, που επικρατεί στη Wall Street το τελευταίο διάστημα, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Nasdaq έκλεισε την Παρασκευή σε υψηλό όλων των εποχών, «σπάζοντας» ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2021 και έγινε ο τελευταίος από τους σημαντικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες που έφτασε σε ρεκόρ κλεισίματος φέτος.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq ολοκλήρωσαν την 7η εβδομαδιαία άνοδό τους στις τελευταίες 8 εβδομάδες, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε οριακά. Και οι τρεις βασικοί δείκτες σημειώνουν ισχυρή άνοδο από τις αρχές του έτους.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

H SVB πλήττει τις ασιατικές αγορές-Βαριές απώλειες στο Χονγκ Κονγκ

banks

«Βυθίστηκαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια- Σε νέο χαμηλό ο Hang Seng

banks

Κέρδη στη Wall Street- Όλα τα βλέμματα στη Fed

banks

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή ΕΚΤ και μάκρο

banks