31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Νόνη Δούνια: Πώς το χειρουργείο καρδιάς την έκανε να σκεφτεί την ουσία των πραγμάτων

«Το να μπορώ να εργαστώ και να συμβάλω και να προσφέρω στη χώρα μου μέσα από τη θέση ενός Έλληνα βουλευτή στην Ευρώπη, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα και το αναλαμβάνω, αν μου δοθεί η ευκαιρία, με τεράστια ευθύνη, όπως ανέλαβα και το αξίωμα της βουλευτού Πειραιά την τετραετία που εργάστηκα», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νόνη Δούνια.

Όπως ανέφερε σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο The TOC, αυτή η προεκλογική εκστρατεία την δίδαξε  «ότι ποτέ δε σταματάμε να παλεύουμε. Ποτέ δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και ποτέ δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε μια καλύτερη καθημερινότητα για τη χώρα μας».

«Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να είναι ενωτικοί και να μπορούν να συνυπάρχουν και πέρα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε ιδεολογικά, να δουλέψουμε όλοι μαζί ομαδικά για το καλύτερο για τον τόπο μας»

«Είμαι ένας άνθρωπος που μπαίνω στον αγώνα με πολύ μεγάλη δύναμη και πίστη. Και επειδή δουλεύω 32 συναπτά έτη, ποτέ δεν έχω νιώσει ότι δεν έχω τη δύναμη να το κάνω. Σίγουρα είναι δύσκολο, πρακτικά σχεδόν αδύνατο, να γυρίσω όλη την Ελλάδα, αλλά δεν έχω ποτέ φοβηθεί τον εαυτό μου στο ότι πάμε να δουλέψουμε πάρα πολύ δυνατά και σκληρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το χειρουργείο καρδιάς με έκανε να σκεφτώ την ουσία των πραγμάτων»

Η Νόνη Δούνια περιέγραψε ποιες καταστάσεις που βίωσε την καθόρισαν και της άλλαξαν κοσμοθεωρία και την καθημερινότητα.

«Η απώλεια του πατέρα μου είναι το πρώτο περιστατικό που με έκανε να σκέφτομαι διαφορετικά. Να φιλοσοφήσω διαφορετικά τη ζωή. Η μητρότητα μου έφερε μια άλλη φιλοσοφία και το χειρουργείο καρδιάς το 2019 με έκανε να σκεφτώ την ουσία των πραγμάτων», όπως είπε, προσθέτοντας πως «όλα αυτά μαζί έχουν να κάνουν και με την ωριμότητα. Δεν είναι η ηλικία, είναι η ωριμότητα που έρχεται με τα χρόνια και αυτό σε κάνει να φιλοσοφείς τη ζωή σου. Διαφορετικά δηλαδή τα πράγματα τα οποία με ενοχλούσαν στα 25 διαφορετικά στα 52 μου σήμερα. Οπότε σίγουρα η φιλοσοφία ζωής μου έχει αλλάξει και προσπαθώ να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να επηρεάζεται από οτιδήποτε αρνητικό γύρω μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνω τα μάτια μου στα προβλήματα. Αλλά θέλω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής».

Η φράση που της έχει μείνει από αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι, «Είσαι δυνατή. Μην το βάζεις κάτω». Όπως ανέφερε, «είναι κάτι που όταν στο λέει κάποιος ο οποίος δεν σε γνωρίζει, δεν είναι φίλος σου, δεν ξέρει τι περνάς εσύ και πώς έχεις πορευτεί, σε συγκινεί πάρα πολύ».

Γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές;

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ πιστεύει πως «δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητό η σημαντικότητα και η σοβαρότητα αυτών των εκλογών» από τον κόσμο, «ότι φυσικά και τον αφορούν, γιατί όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί έχουν άμεσα άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας και σε πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας. Ο κόσμος γενικότερα νομίζω ότι λίγο έχει κουραστεί από τις εκλογές και γενικότερα από τις εκλογικές διαδικασίες. Το κατανοώ πλήρως», τόνισε.

Όσο για τα διακυβεύματα της κάλπης και το αν συζητήθηκαν θέματα που δεν έπρεπε να είχαν συζητηθεί σε αυτές τις ευρωεκλογές, η Νόνη Δούνια σημείωσε πως «μπήκαμε περισσότερο στο εσωτερικό, στο να κρίνουμε τα κόμματα και να μιλήσουμε κομματικά και δεν δώσαμε σημασία στο τι σημαίνει Ευρώπη. Γιατί εκεί όταν πηγαίνουμε είμαστε Έλληνες βουλευτές όπου καλούμαστε να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα της χώρας μας, όλοι μαζί ως ομάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό. ότι εκεί είμαστε 21 Έλληνες βουλευτές ανάμεσα σε 720. Άρα εκεί θέλουμε μια ισχυρή φωνή».

«Θέλουμε λοιπόν ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να είναι ενωτικοί και να μπορούν να συνυπάρχουν και πέρα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε ιδεολογικά, να δουλέψουμε όλοι μαζί ομαδικά για το καλύτερο για τον τόπο μας», υπογράμμισε.

Related posts

Δελής: Εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά η ακρίβεια – Κυβερνητικοί ελιγμοί με μέτρα «ασπιρίνες»

banks1

Τουσκ για Μητσοτάκη: «Έχουμε εγγύτητα απόψεων και νοοτροπιών, βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον»

banks1

Ημερίδα για τις δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

banks1

Μια υποψηφιότητα στο Ηράκλειο που δεν αγκαλιάζουν οι δημότες

banks

Μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά ο Κουτσούμπας πάει Γερμανία ζητώντας ψήφο στο ΚΚΕ

banks

Το «καλό» των αγροτών απαιτεί να σταματήσουν, των φοιτητών να υποκύψουν, το όνειρο του Μητσοτάκη να υπακούσουν

banks