17.6 C
Athens
May 8, 2024
Image default
POLITICS

Ημερίδα για τις δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και ιδιωτική κλινική πραγματοποίησαν σήμερα,  ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Πρόκειται για μια χρηματοδοτούμενη δράση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μεταξύ άλλων, παρέχονται δωρεάν ιατρικές  εξετάσεις σε άτομα άνω των 65 ετών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου μας, καθώς και στο Γηροκομείο Πειραιά. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνονται εκπαιδευτικές ημερίδες για την εκμάθηση πρακτικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε εθελοντές δημότες, καθώς και μια πληθώρα κοινωνικών υπηρεσιών.

Κανένας Πειραιώτης να μην αισθάνεται μόνος

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης είπε πως το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και είναι το θέμα της σημερινής ενδιαφέρουσας ημερίδας,  είναι πολύ σημαντικό, καθώς στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μέσω των Κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση, μέσα στην πανδημία, ο Δήμος στάθηκε δίπλα στους πολίτες που είχαν ανάγκη και το ίδιο συνεχίζεται και τώρα, ώστε κανένας Πειραιώτης να μην αισθάνεται μόνος.

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί εφαρμόζοντας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με υπηρεσίες που αφορούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων για παροχή κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες, με άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην πόλη.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δράσεις προαγωγής δημόσιας υγείας και προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πειραιά είναι μοναδικές και πρωτότυπες σε ένα δήμο, ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει υπερβολικά, είναι πραγματικά χρήσιμες, έχουν εξαχθεί τα πρώτα συμπεράσματα βλέποντας που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να επικεντρωθεί η δράση σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές του Δήμου Πειραιά.

Related posts

1,5 εκατ. Eυρώ σε 22 Δήμους για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

banks1

Για το Ταμείο Ανάκαμψης συζήτησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με το προεδρείο του ΣΕΒ

banks

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο βουλευτής Γιάννης Δημητροκάλλης από τους «Σπαρτιάτες»

banks

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τα συγχαρητήρια του Μητσοτάκη στον χρυσό Ντούσκο

banks

ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη: Nα μην θυμίζουν Τσίπρα, οι θέσεις των πιστών του Κασσελάκη

banks1

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού – Η εισήγηση Μητσοτάκη

banks