22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ξανά στα κόκκινα η Wall Street- «Αποτυχημένες» οι προσπάθειες ανάκαμψης

Ξανά στα κόκκινα η Wall Street- «Αποτυχημένες» οι προσπάθειες ανάκαμψης

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (7/8) στη Wall Street, με τα κέρδη που είχαν καταγραφεί νωρίτερα στην ημέρα να διαγράφονται, καθώς η αγορά δεν κατάφερε να ανακάμψει, τελικά, από το sell-off της Δευτέρας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση 0,60% στις 38.763,51 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,77% στις 5.199,52 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,03% στις 16.198,86 μονάδες. Νωρίτερα στη συνεδρίαση, η άνοδος του Dow είχε ξεπεράσει τις 300 μονάδες, ενώ τόσο ο S&P όσο και ο Nasdaq κινούνταν υψηλότερα, προτού επιστρέψουν σε αρνητικό πρόσημο.

Στις απώλειες συνέβαλε η πτώση της Nvidia και άλλων μεγάλων τεχνολογικών μετοχών, μετά από ένα «άλμα» τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης. Η Nvidia, τελικά, έκλεισε 5,06% χαμηλότερα, ενώ η μετοχή της Super Micro Computer έκανε βουτιά 20,20%, καθώς τα κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους δεν «έπιασαν» τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Tesla κατέγραψε απώλειες 4,43%, ενώ η Meta Platforms έχασε 1,05%.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου συνέχισε να ανεβαίνει και αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,95%, επιστρέφοντας στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση που δημιούργησαν ανησυχίες για ύφεση.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index, γνωστός ως «δείκτης φόβου» της Wall Street, κινήθηκε στο 28 μετά από πτώση έως και στο 22, νωρίτερα την Τετάρτη. Η απότομη πτώση, από το 65, περίπου, τη Δευτέρα, δείχνει ότι οι φόβοι των επενδυτών υποχωρούν, αν και εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένοι από τα αρχικά τους επίπεδα, στις αρχές του μήνα.

«Υπήρξε κάποια επιβεβαίωση, τις τελευταίες δύο ημέρες, ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει λίγο. Όμως, υπάρχουν ακόμη αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες στον ορίζοντα, όπως το πόσο περισσότερο θα χαλαρώσει το carry trade του γεν, καθώς και το πώς θα κινηθούν οι γεωπολιτικοί «άνεμοι»», δήλωσε ο Charlie Ripley, στρατηγικός επενδυτής της Allianz Investment Management.

Την Τρίτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1% έκαστος, ενώ ο Dow κέρδισε σχεδόν 300 μονάδες. Τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 έκλεισαν τη χειρότερη συνεδρίασή τους από το 2022, τροφοδοτούμενοι από τις ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και την εκκαθάριση του carry trade του γεν.

Άνοδος για το πετρέλαιο, καθώς τα αποθέματα μειώνονται

Με κέρδη άνω του 2% έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά των τελευταίων ημερών, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώνονται, ενώ οι ανησυχίες για μία επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή παραμένουν.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, ενισχύθηκε κατά 2,77%, κλείνοντας στα 75,23 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent, παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε 2,42% υψηλότερα, στα 78,33 δολάρια το βαρέλι. 

#nyse #Wall_Street #απώλειες #Πτώση

Related posts

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

banks

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

banks

Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

banks

Πληθωριστικές πιέσεις δέχθηκε η Wall Street- Νέο «άλμα» στα ομόλογα

banks

Οι τεχνολογικές μετοχές παρέσυραν τις ευρωαγορές σε χαμηλότερα επίπεδα

banks

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

banks