23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Οριακά κέρδη στη Wall Street εν όψει της Fed

Οριακά κέρδη στη Wall Street εν όψει της Fed

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve για το ύψος των επιτοκίων την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones είχε οριακή άνοδο 0,02% στις 34,624 μονάδες, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,07% στις 4,453 μονάδες και ο Nasdaq ανέβηκε επίσης οριακά κατά 0,01% στις 13,710 μονάδες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι επενδυτές αναμένουν κατά 99% ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι πιθανότητες για νέα αύξηση ανέρχονται στο 31%.

Tαυτόχρονα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι δεν βλέπει σημάδια ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Από τις μετοχές, η Apple «σκαρφάλωσε» κατά 1,7%, λόγω του αισιόδοξου outlook που έδωσαν οι Goldman Sachs και Morgan Stanley για τη ζήτηση που αναμένεται να έχει το νέο iPhone.

Αντίθετα, η μετοχή της Ford διολίσθησε κατά 2% λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας του συνδικάτου United Auto Workers, ενώ και οι μετοχές της Stellantis και της General Motors υποχώρησαν κατά 1%.

Σε νέα υψηλά έτους το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022 παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή από Σ. Αραβία και Ρωσία οδηγούν στην ταχύτερη εξάντληση των διεθνών αποθεμάτων, σε μια χρονική περίοδο που η παγκόσμια κατανάλωση παραμένει σταθερή.

Έτσι, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό WTI είχαν κέρδη 0,8% και διαμορφώθηκαν στα 91,48 δολάρια/βαρέλι, και διατηρήθηκαν έτσι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Το Brent Νοεμβρίου ανέβηκε κατά 0,5% στα 94,43 δολ. το βαρέλι.

Ενισχυμένος και ο χρυσός

Ταυτόχρονα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.953,40 δολάρια η ουγγιά στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε κατά 0,5%, στα 23,50 δολάρια η ουγγιά.

Τέλος, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε άνοδο κοντά στο 1%, στα 938,30 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,6% στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

  • Wall Street
  • FED
  • επιτόκια
  • μετοχές

    Related posts

    Προσεκτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές-Μεικτά σημάδια για την κινεζική οικονομία

    banks

    Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Η οικονομική αβεβαιότητα στο επίκεντρο

    banks

    Profit taking από τα κέρδη του Νοεμβρίου στις ευρωαγορές

    banks

    Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    banks

    Ασιατικές αγορές: Διόρθωσαν οι δείκτες σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ

    banks