27.9 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές παρά το ράλι στις ΗΠΑ

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές παρά το ράλι στις ΗΠΑ

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη (16/5) οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Αν και στις ΗΠΑ σημειώθηκε ράλι το βράδυ της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε το πρωί της Πέμπτης με οριακή άνοδο 0,06% στις 525.02 μονάδες στις πρώτες συναλλαγές. Οι τεχνολογικές μετοχές πρόσθεσαν 0,5%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχασαν 1%.

Φυσικά τα εταιρικά αποτελέσματα επηρεάζουν επίσης τα πρόσημα και μπορεί να αλλάξουν το κλίμα ενδοσυνεδριακά.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει πτώση 0,03% στις 18,873.50 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 8,413.25 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,23% στις 8,221.00 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται καθοδικά κατά 0,16% στις 11,340.59 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ανέρχεται στο -0.04% και τις 35,060.00 μονάδες.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Απριλίου -ένας δείκτης του πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ- σημείωσε άνοδο 0,3% για τον Απρίλιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 0,4% που προέβλεπαν οικονομολόγοι. Σε ετήσια βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 3,4%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Έτσι λοιπόν, οι επενδυτές ελπίζουν ότι η νέα μέτρηση του ΔΤΚ θα πείσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει και ότι δεν είναι απαραίτητες περαιτέρω αυξήσεις. Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Απριλίου, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πορεία των επιτοκίων της Fed.

Ακόμη, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν την Πέμπτη, αφού οι δείκτες αναφοράς της Wall Street έκλεισαν σε υψηλά ρεκόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #πληθωρισμός #ΗΠΑ

Related posts

Ήπια ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά το sell off

banks

Wall Street: Στάση αναμονής μετά τα στοιχεία για την ανεργία

banks

Παίρνει συνέχεια το ανοδικό momentum της Wall Street

banks

Τραπεζικό sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

banks

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με τα βλέμματα σε τσιπ, ηλεκτρικά οχήματα

banks