27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Παίρνει συνέχεια το ανοδικό momentum της Wall Street

Παίρνει συνέχεια το ανοδικό momentum της Wall Street

Με κέρδη έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (28/8) η Wall Street σε μια προσπάθεια να καλύψει τις μεγάλες απώλειες του Αυγούστου.

Αναλυτικά ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε ανοδικά κατά 0,62% στις 34.599 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,63% στις 4.433 μονάδες και ο Nasdaq είχε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,84% στις 13.705 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις δείκτες είχαν σημαντικές απώλειες μέσα στον Αύγουστο και συγκεκριμένα με την παραπάνω σειρά -2,6%, – 3,4% και -4,5%.

Από το ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της RPT Realty με «άλμα» σχεδόν 20%, μετά την είδηση περί εξαγοράς της από την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Kimco, ενώ κέρδη ύψους 5% κατέγραψε και η 3M μετά την επίτευξη συμβιβασμού ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για ελλατωματικές ωτοασπίδες που είχε προμηθεύσει στον αμερικανικό στρατό.

Κέρδη ύψους 2,2% είχε επίσης η μετοχή της Nvidia, ενώ θετικά κινήθηκαν και οι μετοχές των Meta και Apple.

Η συνεδρίαση έκλεισε θετικά παρά τις δηλώσεις του Πάουελ της Fed στο συνέδριο στο Τζάκσον Χολ στο τέλος της εβδομάδας, όπου διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων αν χρειαστεί, προκειμένου να επανέλθει ο πληθωρισμός στα επιθυμητά επίπεδα.

Δεδομένου όμως ότι οι αποφάσεις από πλευράς της κεντρικής τράπεζας θα λαμβάνονται με βάση τα εκάστοτε οικονομικά δεδομένα, οι αναλυτές και επενδυτές ελπίζουν σε «πάγωμα» στην αύξηση των επιτοκίων δεδομένης και της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Ανοδικά πετρέλαιο και χρυσός

Μικρά κέρδη κατέγραψε τη Δευτέρα το πετρέλαιο λόγω του ότι η τροπική καταιγίδα Ιντάλια πλησιάζει τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικό, κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει τις εργασίες εξόρυξης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό WTI έκλεισαν με κέρδη 0,3% στα 80,10 δολάρια/βαρέλι.

Το Brent Οκτωβρίου, έχασε 0,1% και διαμορφώθηκε στα $84,42 δολ. το βαρέλι και το συμβόλαιο Νοεμβρίου, έχασε 0,1% και έφτασε στα 83,87 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν επίσης ανοδικά τη Δευτέρα με τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 1.946,80 δολάρια/ουγγιά με κέρδη 0,4%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 24,25 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε στα 3,76 δολάρια/λίβρα, με απώλειες 0,2%

 

  • Wall Street
  • κέρδη
  • Dow Jones
  • επιτόκια

    Related posts

    Οι ασιατικές αγορές… συμμερίζονται την αισιοδοξία της Wall Street

    banks

    Οι θετικές προοπτικές της Κίνας ανέβασαν τις ασιατικές αγορές

    banks

    Αποκλιμακώνονται οι ομολογιακές πιέσεις στη Wall Street-Focus στα εταιρικά αποτελέσματα

    banks

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    banks

    H SVB πλήττει τις ασιατικές αγορές-Βαριές απώλειες στο Χονγκ Κονγκ

    banks

    Ράλι στο Χονγκ Κονγκ με ώθηση από την Xiaomi

    banks