27 C
Athens
June 23, 2024
Image default
BUSINESS

Πάνω από 3.500 μαθητές συμμετείχαν στο 3×3 Schools powered by ΔΕΗ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα 3×3 είχαν περισσότεροι από 3.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔΕΗ που διοργάνωσαν η ΔEΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρώτη φάση του 3×3 Schools powered by ΔEΗ, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, ολοκληρώθηκε τον Μάιο με επισκέψεις σε 119 Δημοτικά σχολεία και 95 Γυμνάσια σε 17 πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα, 3.726 μαθητές δημιούργησαν ομάδες και έπαιξαν 3×3 γεμίζοντας ενέργεια τα γήπεδα από την Κω μέχρι τη Φλώρινα, και από την Αχαΐα μέχρι τη Λέσβο.

Στόχος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το άθλημα που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αλλά και να εντάξουν το πνεύμα του αθλητισμού και της ομαδικότητας στη ζωή τους, για σωματική, ψυχική και κοινωνική διάπλαση, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της κριτικής σκέψης, της πειθαρχίας και καλλιέργεια της ικανότητας διαχείρισης της νίκης και της ήττας.

Το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔEΗ θα συνεχιστεί το φθινόπωρο σε 6 ακόμα πόλεις της χώρας.

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από την Κομοτηνή έως τα Ιωάννινα και από τη Σάμο μέχρι τη Μεγαλόπολη.

Συνεργασία ΔEΗ – ΕΟΚ και για τη δράση 3×3 ΔEΗ Street Basketball

Η ΔEΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους, υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του 3×3 στην Ελλάδα. Σε αυτές, εκτός από το 3×3 Schools powered by ΔEΗ, περιλαμβάνεται και το 3×3 ΔEΗ Street Basketball δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του 3×3, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς επίσης και σε όλους όσοι θέλουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε αυτό το σύγχρονο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα.

To τουρνουά φέτος διεξάγεται σε έξι πόλεις της περιφέρειας και έναν τελικό, ανοιχτό για όλες και όλους, με έπαθλο τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά της FIBA 3×3 Challenger 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.basket.gr/3×3/

3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Το 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020, όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. Το 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ www.basket.gr

Related posts

Μέσω της Retail & More αναπτύσσεται στη Βουλγαρία η Carrefour

banks

ΕΥ: Νέα δεδομένα και ευκαιρίες για εσωτερικούς ελέγχους από την ψηφιακή τεχνολογία

banks

Καράτζης: Με 50,5210% η ΑΝΤΚΑΡ 

banks

Interamerican: Δωρεάν χρήση της Γραμμής Υγείας 1010 από αγρότες

banks

ΟΕΕΘ: Επιστολή διαμαρτυρίας- Χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς δυνατότητα αναστολής εργαζομένων

banks

Το ράλι στο λάδι έφερε ρεκόρ κερδών για τη Nutria

banks