26.9 C
Athens
June 16, 2024
Image default
POLITICS

Παπαναστάσης για νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Δρομολογείται φαγοπότι δισεκατομμυρίων

Απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την ελληνική εμπλοκή σε αυτά χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνεται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί χτυπούν κόκκινο. Στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πόλεμοι, ενώ και άλλες εστίες σοβούν», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σημειώνοντας ότι η ομοφωνία των αστικών κομμάτων είναι ανατριχιαστική.

Δρομολογείται φαγοπότι εκατομμυρίων

«Δρομολογείται στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας ένα φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο Ν. Παπαναστάσης, με αφορμή τη σχετική διάταξη η οποία το ΚΚΕ εκτιμά ότι προωθεί την άμεση διαπλοκή με τις πολεμικές βιομηχανίες σε βάρος των κρατικών στρατιωτικών εργοστασίων.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ σχετικά με τον «εκσυγχρονισμό» λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών που προβλέπει το νομοσχέδιο, οι σπουδαστές θα κάνουν διδακτορικά σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα που συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ, με βιομηχανίες και επιχειρήσεις.

Ντροπή

Για τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι στόχος του είναι η  ομογενοποίηση της μεθοδολογίας που ακολουθούν αντίστοιχες υπηρεσίες στους ευρωενωσιακούς και ΝΑΤΟικούς στρατούς. Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός πως ένα από τα «μοντέλα» είναι η αντίστοιχη ισραηλινή υπηρεσία που έχει αναλάβει την τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για τη σφαγή στη Γάζα, υπογράμμισε πως «είναι ντροπή και μόνο ντροπή».

Άρθρο – έκτρωμα

Ενώ σχολιάζοντας το άρθρο για τα προγράμματα θητείας που συνδυάζονται με φοίτηση στα ΑΕΙ, μίλησε για άρθρο-έκτρωμα, μέσω του οποίου η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους για να στρατολογεί νέα παιδιά, υιοθετώντας τα ανατριχιαστικά πρότυπα των ΗΠΑ που στρατολογούν μισθοφόρους από φτωχούς ανθρώπους.

«Την ώρα που δαπανώνται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, οι ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για μια ακόμη φορά δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες», επισήμανε, κάνοντας αναφορά στα αιτήματα των στρατιωτικών τα οποία έχει αναδείξει το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Παφίλης: Είμαστε περικυκλωμένοι από συμμάχους

Ιδιαίτερα δεικτική ήταν και η παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία Δένδια, είπε στη Βουλή ότι ο λαός  «πρέπει να βγάλει συμπεράσματα» για τη στάση του ΝΑΤΟ. Απαντώντας στον χαρακτηρισμό του ΝΑΤΟ ως προστάτη της «σταθερότητας» και των κυριαρχικών δικαιωμάτων υπενθύμισε πως η Τουρκία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία είναι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι της Ελλάδας.

«Είμαστε περικυκλωμένοι με συμμάχους», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το ΝΑΤΟ, δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και δεν παίρνει θέση για τα σύνορα στην περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε «έχει φύγει στο διάστημα», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας ότι ο Κασσελάκης ανακήρυξε το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία».

Ο Παφίλης απαντώντας στο θέμα των «δωρεάν LCS», δε τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν δίνουν τίποτα δωρεάν αφού ότι αποδεσμεύουν με αυτό τον τρόπο για να επανέλθει σε αξιόμαχη κατάσταση όλοι ξέρουν πως απαιτούνται δαπάνες που ξεπερνούν αυτές για την απόκτηση καινούριων.

Related posts

Νέες δηλώσεις Σαμαρά για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το δηκτικό σχόλιο στα περί αποχής υπουργών και βουλευτών

banks1

Γεννηματά – Νέα «καρφιά» για τον Μητσοτάκη – «Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

banks

Κακοκαιρία Daniel: Τι είπαν Μητσοτάκης – Μέτσολα για τη βοήθεια στην Ελλάδα

banks1

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Πυρά της φρεγάτα «Ύδρα» κατά δύο drones στον κόλπο του Άντεν

banks1

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών για συνομιλίες με τον Γεραπετρίτη

banks1

Κασσελάκης για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Να αναλογιστούσε το μέγεθος της παρακμής

banks1