20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Πηγές ΕΕ για δολοφονία Χανίγια: Σαφής προειδοποίηση του Ισραήλ προς Ιράν και συμμάχους του – Πρέπει να αποφευχθεί ο γενικευμένος πόλεμος

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν ακόμη αντιδράσει δημοσίως στην είδηση ​​ότι ο Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς έχασε τη ζωή του από πλήγμα στην Τεχεράνη.

Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, προειδοποίησε για τους κινδύνους κλιμάκωσης.

“Παρόλο που το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Χανίγια, στην περιοχή η κίνηση εκλαμβάνεται ως απόδειξη της αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς σε σημείο που να την καταστήσει εντελώς αδύναμη ως στρατιωτική απειλή και να τη βγάλει από τους πολιτικούς υπολογισμούς για την “επόμενη μέρα” στη Γάζα και στην παλαιστινιακή πολιτική αρένα”, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ επεσήμανε επίσης τη δολοφονία του Φουάντ Σουκούρ της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και τα πρόσφατα χτυπήματα στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη κατά των σιιτών ισλαμιστών ανταρτών Χούθι.

“Όλα αυτά είναι μια σαφής προειδοποίηση προς την Τεχεράνη και όλους τους πληρεξούσιους της στη Μέση Ανατολή ότι το Ισραήλ δε φοβάται να τους χτυπήσει περαιτέρω θανατηφόρα εάν συνεχίσουν να το προκαλούν. Αυτό αυξάνει τους κινδύνους μιας πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης, αλλά ωθεί επίσης τις παγκόσμιες δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πιέσουν όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση με στόχο να αποφευχθεί ο ολοκληρωτικός πόλεμος”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Related posts

Απεργίες στη Γερμανία μέχρι το Πάσχα;

banks

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

banks

Βραζιλία: Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14 γυναικών, μεταξύ αυτών και μιας υπουργού

banks

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας καταγγέλλει τη “σιωπή του κόσμου” για την κατάσταση στη Γάζα

banks

Ο ΟΗΕ αποδέσμευσε 100 εκατ. δολάρια για να στηρίξει 10 υποχρηματοδοτούμενες κρίσεις

banks

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα επιδιώξει να παρατείνει τον μηδενικό ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης

banks