17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή παρά την πρόσφατη αύξηση των απολύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 218.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 220.000.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ατόμων που συνέχισε να λαμβάνει επίδομα μετά την αρχική εβδομάδα υποχώρησε κατά 23.000 στα 1,871 εκατ. άτομα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πολύ ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας οδήγησε τις αγορές να επαναξιολογήσουν τις πιθανότητες για μια μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve, βλέποντας πλέον πιο πιθανό τον Μάιο για μια τέτοια κίνηση, από τον Μάρτιο προηγουμένως.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν δείξει εξάλλου ότι δεν θα βιαστούν να μειώσουν τα επιτόκια τους μέχρι να βεβαιωθούν ότι ο πληθωρισμός οδεύει για τον στόχο του 2%. Από τον Μάρτιο του 2022, η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 525 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 5,25% με 5,50% που είναι σήμερα. 

Related posts

Εισαγγελείς του ΔΠΔ πήραν καταθέσεις από μέλη του προσωπικού των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Γάζας

banks

Ουκρανία: Ανακοίνωσε έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ύψους $1,43 δισ. στο πεντάμηνο

banks

Στ. Κυριακίδου: Ανοίγει ο δρόμος για νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κρίσιμα φάρμακα

banks

Ρωσία: Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στο Μπέλγκοροντ “για να αποτρέψουν Ουκρανούς σαμποτέρ”

banks

Ολλανδία: Τέλος κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια μέσα στις σχολικές αίθουσες από του χρόνου

banks

Μακρόν: Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς πιλότους μαχητικών

banks