30.7 C
Athens
September 12, 2024
Image default
MARKETS

Προβάδισμα για τους αγοραστές στην Wall Street

Προβάδισμα για τους αγοραστές στην Wall Street

Οριακά υψηλότερα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (21/8) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την δημοσίευση των ενημερωμένων στοιχείων μισθοδοσίας στις ΗΠΑ και των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,20% στις 40.916,01 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,27% στις 5.612,02 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,29% στις 17.869,11 μονάδες.

Η Target καταγράφει «άλμα» άνω του 15% μετά την αναφορά κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Αντίθετα, η Macy’s σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του 12% λόγω της μειωμένης πρόβλεψης για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους.

Αργότερα σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Fed. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στην τελευταία της συνεδρίαση, αλλά είπε ότι έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν περισσότερες ενδείξεις για μελλοντικές κινήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Οι traders τιμολογούν με 100% πιθανότητα τη μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, η Wall Street έχει σίγουρη τη μείωση και απλώς διχάζεται για το πόσο μεγάλη θα είναι η περικοπή στα επιτόκια.

Οι μετοχές βγαίνουν από μια περίοδο απωλειών, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να καταγράφουν τα μεγαλύτερα σερί κερδών τους από τα τέλη του 2023. Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη ενέργεια σε έναν ταλαιπωρημένο μήνα για τις μετοχές.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο οικονομικό συμπόσιο Jackson Hole, την ερχόμενη Παρασκευή (23/8). Η πλειοψηφία αναμένει ότι ο Πάουελ θα δώσει το σήμα για μείωση επιτοκίων, καθώς εάν η ομιλία του κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, η πρόσφατη ανάκαμψη των αγορών θα τεθεί σε κίνδυνο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Νέες απώλειες για τη Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με ιαπωνική ώθηση

banks

Ξεκινά δυναμικά η Wall Street στην εβδομάδα της Fed

banks

Κινεζική τόνωση στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό διετίας ο δείκτης MSCI

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στη Wall Street

banks