19.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ξεκινά δυναμικά η Wall Street στην εβδομάδα της Fed

Ξεκινά δυναμικά η Wall Street στην εβδομάδα της Fed

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τη Δευτέρα (30/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σε άλλη μία εβδομάδα με μεγάλο όγκο οικονομικών αποτελεσμάτων για τις εισηγμένες. Η προσοχή, ωστόσο, στρέφεται περισσότερο στην ετυμηγορία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη διήμερη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 31 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ορισμένα «κομμάτια» της αμερικανικής οικονομίας έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδό τους για περισσότερο καιρό απ’ ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας (BoE) και της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοινώνουν επίσης τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,77% στις 32.667,76 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,61% στις 4.142,53 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,66% στις 12.726,10 μονάδες. Οι δείκτες προέρχονται από μία έντονα αρνητική εβδομάδα, ενώ πτωτικός αναμένεται ότι θα είναι και ο Οκτώβριος για τη Wall Street.

Μεγάλοι κερδισμένοι της ημέρας είναι προς το παρόν οι τομείς των υπηρεσιών επικοινωνίας και ο καταναλωτικός κλάδος, σημειώνοντας άνοδο περίπου 1,5% έκαστος, ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας κερδίζει περίπου 1%.

Σημαντικά ονόματα της τεχνολογίας όπως η Nvidia, η Amazon, η Meta Platforms, η Alphabet και η Tesla ενισχύονται μεταξύ 1,3% και σχεδόν 3%.

Η έκθεση του Οκτωβρίου για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, που αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή (3/11), θα είναι μεταξύ των πιο πρόσφατων δοκιμών για την ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη. Τα εν λόγω στοιχεία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική νομισματική πολιτική της Fed και αν θα παραμείνει αυστηρή για μεγαλύτερο διάστημα από το προβλεπόμενο, όπως προαναφέραμε.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • επιτόκια
  • ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • δείκτες

    Related posts

    Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό ο S&P 500

    banks

    Wall Street: Ράλι μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

    banks

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    banks

    Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street- Αρνητική πρωταγωνίστρια η Alphabet

    banks

    Διατηρείται το αρνητικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Η παγκόσμια οικονομική ανησυχία «πληγώνει» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks