24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθειες ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές μετά το sell-off

Προσπάθειες ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές μετά το sell-off

Μικτά πρόσημα παρουσίασαν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή (26/7), με κάποια σημάδια ανάκαμψης μετά το sell-off της προηγούμενης συνεδρίασης που οδήγησε ορισμένους δείκτες σε χαμηλά μηνών.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, τα οποία θεωρούνται κορυφαίος δείκτης των εθνικών τάσεων.

Ο γενικός πληθωρισμός του Τόκιο επιβραδύνθηκε ελαφρώς στο 2,2% τον Ιούλιο από 2,3% τον Μάιο, ενώ ο πυρήνας του πληθωρισμού -που αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων- παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο λεγόμενος «πυρήνας-πυρήνας» του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας και παρακολουθείται στενά από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώθηκε στο 1,5% από 1,8%. Το γεν παρακολουθείται, επίσης, στενά, αφού ενισχύθηκε έντονα έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei 224 έκλεισε 0,64% χαμηλότερα, στις 37.654,00 μονάδες. Οδηγός των απωλειών ήταν η chipmaker Renesas Electronics, η οποία υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας πτώση 5,48% και φτάνοντας στο χαμηλότερό της επίπεδο από τον Απρίλιο.

Η Renesas είδε πτώση 29% στα καθαρά κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον Nikkei να αναφέρει ότι ο πρόεδρος Hidetoshi Shibata παραδέχθηκε ότι η εταιρεία «εκτίμησε λανθασμένα τη ζήτηση για βιομηχανικό εξοπλισμό». Σε αντίθεση με τις περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες, το οικονομικό έτος της Renesas αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

Ορισμένες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν, επίσης, απώλειες, με τη Nissan να υποχωρεί κατά 3,88% μετά την ανακοίνωση θλιβερών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου. 

Όσον αφορά τη Honda, το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα και να σταματήσει την παραγωγή σε ένα άλλο, με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων. Οι μετοχές της Honda υποχώρησαν κατά 0,28%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 17.036,00 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,14% στις 2.890,90 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κερδίζει 1,43% στις 8.596,31 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,78% στις 2.731,86 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,76% στις 7.921,30 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ_ΑΣΙΑΣ #μικτά_πρόσημα #ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ_ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Related posts

Τα θετικά… αμερικανικά μηνύματα ανεβάζουν τις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Rebound για τους S&P 500-Nasdaq με «όχημα» την Nvidia

banks

Με ήπια κέρδη άνοιξαν την εβδομάδα οι Ευρωαγορές

banks

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές παρά το ράλι στις ΗΠΑ

banks

Νέα πτώση στη Wall Street, με τεχνολογικά «βαρίδια»

banks

JP Morgan:Η έξοδος απ’το carry trade του γεν έχει δρόμο

banks