17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Νέα πτώση στη Wall Street, με τεχνολογικά «βαρίδια»

Νέα πτώση στη Wall Street, με τεχνολογικά «βαρίδια»

Για δεύτερη διαδοχική μέρα υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με του πωλητές να θέτουν στο στόχαστρο τον τεχνολογικό κλάδο. Η Apple ηγείται των σημερινών (5/3) απωλειών λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για τις πωλήσεις iPhone.

Ειδικότερα, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού διολισθαίνει περισσότερο από 2%, καθώς σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint Research, οι πωλήσεις της Apple έπεσαν κατακόρυφα στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024. Οι πωλήσεις του iPhone σημείωσαν «βουτιά» 24% την περίοδο αυτή, καθώς η Apple αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό από τοπικές εταιρείες smartphone όπως η Huawei.

Στο πεδίο των συναλλαγών της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,46% στις 38.810,12 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,51% στις 5.104,55 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 1,09% στις 16.030,10 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος θα καταθέσει στο Κογκρέσο την Τετάρτη και στην Γερουσία την Πέμπτη, όπου αναμένεται να δώσει περαιτέρω σημάδια όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Fed και την πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Δεύτερη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Οριακή πτώση για τον Dow

banks

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

banks

Wall Street: Στασιμότητα στην αναμονή για τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο

banks

Τραπεζικό ράλι στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

banks