23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στη Wall Street- Έσπασε το σερί κερδών ο Dow

Πτώση στη Wall Street- Έσπασε το σερί κερδών ο Dow

Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/9) η Wall Street, υποχωρώντας από τα ρεκόρ, με τον Dow Jones να «σπάει» το τετραήμερο κερδοφόρο σερί του.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,70% στις 41.914,75 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,16% στις 5.723,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,06% στις 18.084,51 μονάδες. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 σημείωναν νέα ρεκόρ στις πρώτες συναλλαγές, όμως, τελικά, διέγραψαν τα κέρδη τους. 

Στους μεγαλύτερους χαμένους της συνεδρίασης συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η General Motors και η Ford, χάνοντας 4,89% και 4,14%, αντίστοιχα, μετά την υποβάθμισή τους από τη Morgan Stanley. 

Η τεχνολογία αποτέλεσε το «φωτεινό σημείο» της συνεδρίασης, με τη Hewlett Packard Enterprise να κερδίζει 5,19%, μετά την αναβάθμιση από την Barclays, η οποία ανέφερε την ισχυρή ζήτηση για κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης ως θετικό καταλύτη. Η Nvidia ενισχύθηκε κατά 2,18%, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της πάνω από το όριο των 3 τρισ. δολαρίων.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι σε τροχιά για να κλείσουν έναν θετικό Σεπτέμβριο, αν και οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας εξακολουθούν να παραμένουν μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα. Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας, όσον αφορά τα επιτόκια, έχει βοηθήσει, μέχρι στιγμής, τον S&P 500 να αψηφήσει την ιστορικά αρνητική «τάση» του Σεπτεμβρίου.

«Αυτό συνάδει με την ιστορία. Οι μετοχές τείνουν να αποδίδουν καλά σε περιόδους που η Fed χαλαρώνει, ενώ η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται», έγραψε η Solita Marcelli, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Americas, σε σχετικό σημείωμα. «Όμως, το επίπεδο επιτυχίας της Fed στην καθοδήγηση των ΗΠΑ προς μια ήπια προσγείωση θα είναι σημαντικό για τον καθορισμό των προοπτικών για άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Στο μέτωπο των στοιχείων, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 4,7% τον Αύγουστο, στις 716.000, από 751.000, στην αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουλίου. Την Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. 

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την κινεζική ζήτηση 

Οι τιμές του πετρελαίου έχασαν πάνω από 2% την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τις διαταραχές της προσφοράς στη Λιβύη υποχώρησαν, όμως συνεχίστηκαν οι ανησυχίες για τη ζήτηση, παρά τα τελευταία σχέδια τόνωσης της οικονομίας της Κίνας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,61%, στα 69,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κινήθηκε 2,27% χαμηλότερα, κλείνοντας στα 73,46 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #απώλειες #Πτώση

Related posts

Ράλι στις ασιατικές αγορές – «Καύσιμο» τα επιτόκια

banks

Wall Street:Μικτά πρόσημα εν μέσω αισιοδοξίας για τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks

Πτώση στη Wall Street, μετά την Ημέρα των Προέδρων

banks

Wall Street: Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές… περιμένοντας Μπάιντεν και Σι

banks