21.2 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στη Wall Street, μετά την Ημέρα των Προέδρων

Πτώση στη Wall Street, μετά την Ημέρα των Προέδρων

Με απώλειες ξεκίνησε η σημερινή (20/2) συνεδρίαση στη Wall Street.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,02% στις 38.620,70 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,55% στις 4.978,38 μονάδες και ο Nasdaq Composite διολισθαίνει κατά 1,08% στις 15.605,92 μονάδες. 

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν την πρώτη εβδομάδα απωλειών, μετά από ένα κερδοφόρο σερί 5 εβδομάδων, τις οποίες πυροδότησαν ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, αλλά και δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που επανέφεραν τις ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων. 

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες σημειώνουν άνοδο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, η Capital One αναμένεται να εξαγοράσει την Discover Financial Services, σε μια συμφωνία αξίας 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025. Η Capital One σημείωσε πτώση 4,5% στην προ-χρηματιστηριακή αγορά, μετά την ανακοίνωση, ενώ η Discover πραγματοποίησε άλμα 11,9%.

Η Walmart ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων Vizio έναντι 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή για 11,50 δολάρια ανά μετοχή, οδηγώντας τις μετοχές της Vizio σε άνοδο άνω του 15%. Οι μετοχές της Walmart κερδίζουν περισσότερο από 4%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, τροφοδοτούμενη από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη για αυτή την εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας των Προέδρων. Σήμερα, αναμένεται η ανακοίνωση των προβλέψεων για τους οικονομικούς δείκτες.

#Wall_Street #nyse #Πτώση #ΗΜΕΡΑ_ΤΩΝ_ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Related posts

JP Morgan: Ο S&P 500 μπορεί να πέσει 20%

banks

Πρόσω ολοταχώς για εβδομαδιαία άνοδο η Wall Street

banks

Wall Street: Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones-«Λάμπει» ο χρυσός

banks

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

banks

UBS: Προτείνει διαφοροποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη πέραν των Magnificent 7

banks

Εκμεταλλεύονται το μομέντουμ οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks